Никулден, Гергьовден, Ивановден… календарът ни е изпъстрен с многобройни имени дни. В България обичаме да празнуваме, затова и не пропускаме да отбележим подобаващо всеки повод за празник.

Задачата да изберем подарък за имен ден на мъж обаче не винаги е лека. Дали да се спрем на нещо забавно или да заложим на традиционното и да зарадваме именика с класически подарък? А може би искаме да му покажем колко е важен за нас като му поднесем нещо специално. Трябва ли да съобразим избора си на подарък за имен ден с възрастта на мъжа?

Останете с нас до края и ви гарантираме, че сред нашите идеи ще намерите подходящото за вас предложение!

Търсите подарък за имен ден на мъж? Вижте нашите предложения!

идеи за оригинален подарък за имен ден на мъж

Идеи за подарък за имен ден на мъж


За имен ден е хубаво да изберете подходящ, тематичен подарък, свързан с името на мъжа. Подбрахме много разнообразни идеи за подаръци за имен ден, с които със сигурност ще зарадвате именика на неговия празник.

Оригинален подарък

оригинален подарък за имен ден на мъж чаша с надпис торта грамота

Искате да подарите нещо, което ще направи впечатление, ще усмихне именика и ще се помни дълго? За вас са следващите ни предложения:

 1. Грамота именик с най-славно име - В много сайтове за подаръци се предлагат грамоти с готови текстове за всеки имен ден. Ако искате да проявите лично отношение, бихте могли сами да си измислите посланието.
 2. Карикатура - Може би най-оригиналният подарък за имен ден. Изберете сами сюжета според характера на именика и го изненадайте!Оригинален подарък за имен ден на мъж карикатура по снимка
 3. Чаша с името му и забавен текст - Оригинален и персонализиран подарък. Голям избор на чаши ще намерите тук
 4. Тениска с щампа - Още един оригинален подарък. Ако искате да е персонален, може да добавите и снимка на именика.
 5. Персонализирана шампионска купа - Измислете забавен текст и поръчайте купа, която мъжът може да постави на видно място в дома или офиса си.
 6. Вино с личен етикет - Освен оригинален, този подарък е и много стилен. Виж тук
 7. Персонализирана торта - Ако мъжът обича да похапва сладко, то си заслужава да помислите върху този подарък. А вариантите са толкова много - торта с агънце за Георги, с шаран за Николай или просто с лично пожелание.

Специален подарък

специален подарък за имен ден на мъж ръчен часовник вино и грозде дегустация на вино кошница с уиски и бонбони икона

Важно при избора на подарък за имен ден е да се вземе предвид колко са близки отношенията ви с празнуващия. Ако търсите подарък за скъп за вас човек, то тогава може да го зарадвате с нещо специално, с което ще покажете, че държите на него. Вижте нашите идеи:

 1. Портрет - Неизменна класика в избора на подарък. Не съществува дори най-малък риск да не се хареса. Портрет по снимка специален подарък за имен ден на мъж
 2. Истинска звезда по повод имен ден - Това вече е възможно. Подарете му сертификат с името на неговата лична звезда. Може да изберете сами в кое съзвездие да бъде. Останете с нас до края на статията и вижте откъде да поръчате!
 3. Икона - На светеца, на който е кръстен именика, разбира се.
 4. Подаръчна кошница с вино и сирена - Подаръчната кошница е класически подарък за всякакъв повод. Когато я избирате за мъж, заложете на вино, сирена, грозде, ядки.
 5. Дегустация на вино - Подарък-преживяване, който всеки любител на виното ще оцени.
 6. Часовник - Ако гравирате името или инициалите на получателя, този подарък ще добие още по-голяма стойност.

Подарък според възрастта на именика


Когато избираме подарък е важно да съобразим и възрастта на човека, за който той е предназначен. Затова тук подбрахме предложения за подаръци за имен ден за различни по възраст мъже.

Подарък за 80 годишен мъж

подарък за 80 годишен именик часовник за стена пантофи шах или табла почивка на море

Подходящи подаръци за мъж на 80 години са всякакви предмети, свързани с домашния уют, здравето и семейството. Ето няколко идеи за такива подаръци:

 1. Стенен часовник - На тази възраст мъжете прекарват по-голяма част от времето си вкъщи, затова подарък за дома е подходящ в случая.
 2. Албум за снимки - За да събере в него многобройните семейни спомени.
 3. Масажираща седалка - Бъдете сигурни, че този подарък ще бъде високо оценен.
 4. Ваучер за почивка - Ако има с кого да я сподели, изберете почивка за двама. Да се откъсне от ежедневието и да се радва няколко дни на почивка сред природата, би се харесало на мъж на тази възраст.
 5. Сет за барбекю - Ако именикът разполага с двор и обича да събира семейството на неделни обеди и вечери, то този подарък е подходящ за него.
 6. Шах или табла - Подарък, подходящ за любителите на мисловните игри. Виж тук
 7. Колаж от семейни снимки - На тази възраст хората имат много стоплящи спомени, затова всеки подарък със семейни снимки, би ги зарадвал.
 8. Домашни чехли - За да му е удобно и топло и да си спомня за вас всеки път като ги обуе.
 9. Декоративна лампа - Изберете красива нощна или настолна лампа, която, освен че ще му бъде полезна, ще внесе допълнителен уют в дома му.

В статията Подарък за мъж на 70 или 80 сме събрали още много разнообразни идеи за подарък.

Подарък за 50 годишен мъж

подарък за имен ден на мъж на 50 вратовръзка глобус мини бар сет за сирена

Мъжът на 50 е улегнал, обичайно утвърден в професията си. Има вече установен свой стил, на който не би изневерил. Вижте кои подаръци биха зарадвали повечето мъже на тази възраст:

 1. Глобус бар - Стилен подарък, който ще намери мястото си във всеки дом. Поръчай тук
 2. Сет за сирена - Отличен избор за любителите на сирената.
 3. Парфюм - Изискан скъп аромат е винаги актуално предложение.
 4. Вратовръзка - В случай, че стилът на обличане на именика го позволява.
 5. Мъжка чанта - Изберете спортна или официална, според вкуса на мъжа.
 6. Военна плочка с надпис - Този подарък ви позволява да поднесете лично послание като инкрустирате на нея ваш текст по избор.
 7. Охладител за напитки - Полезна вещ за всеки мъж, който е почитател на хубавите, студени напитки.
 8. Ваучер за подарък - Ако не познавате добре вкуса на мъжа, за който избирате подарък, може да му вземете подаръчен ваучер за магазин по избор - книжарница, магазин за техника и др.

Предлагаме ви да видите и предложенията в статията ни 55 Подаръка за 50 годишен мъж.

Подарък за 60 годишен мъж

подарък за 60 годишен мъж имен ден самобръсначка швейцарско ножче мех за вино театър или концерт

60-годишните мъже все още работят на пълни обороти, но неминуемо се замислят и за дните след предстоящото пенсиониране. Подаръците за 60 годишните мъже могат да бъдат както персонални, така и за дома.

 1. Електрическа самобръсначка - Полезен уред, с който със сигурност ще го зарадвате.
 2. Книга - Книгата е непреходен подарък, който винаги ще бъде актуален. За да поднесете книга обаче, трябва да познавате вкуса на човека, за който е предназначена и да изберете ново издание, за да избегнете вероятността вече да я е чел.
 3. Мех за вино - За почитателите на напитката на боговете. Избери тук
 4. Билет за театър - За ценителите на театралното изкуство. Задължително подарете два билета - никой не обича да ходи на театър сам.
 5. Комплект с градински инструменти - Подходящ подарък за мъж, чието хоби е градинарството.
 6. Швейцарско ножче - Още един класически мъжки подарък, който ще има голяма приложимост в живота на получателя си.
 7. Козметичен комплект за бръснене - Практично предложение, което ще влезе в употреба на всеки мъж. Няма риск от грешка.
 8. Качествена кафеварка - Ако се спрете на този подарък, изберете наистина качествен продукт. Нашият съвет: вземете кафеварка от неръждаема стомана. Този материал не носи риск за здравето и не променя вкуса на кафето.

Още много разнообразни подаръци за 60 годишен мъж ще откриете тук.

Подарък според името


Тъй като поводът е имен ден, добра идея е подаръкът ни да е тематичен и да носи послание за конкретния празник. Вижте нашите предложения по-долу:

За празнуващите на Архангел Михаил

подарък за имен ден на мъж архангел михаил чино статуетка на ангел грамота

Архангел Михаил - красивият ангел, който отнася душите на мъртвите. Празнува се на 8-ми ноември от Михаил, Ангел, Пламен, Огнян, Радослав и тн.

 1. Статуетка Архангел Михаил - Ако искате подаръкът да е тематичен, то това е подходящ подарък.
 2. Истинска звезда - парче метеорит - Подарете нещо различно - парче метеорит във форма на звезда, поставено върху плочка, на което е изписано лично послание.
 3. Колекция "Архангел Михаил" сребърен и позлатен медал - Подарък, който не губи стойността си.
 4. Чадър - Предвид че Архангелов ден се празнува през късна есен, то чадърът е един от подходящите подаръци.
 5. Сребърна гривна с плочка с инкрустация - Може да гравирате името, инициалите или някакво кратко послание по ваш избор.
 6. Червено вино - На Архангелов ден по традиция се прави курбан, месят се обредни питки и се пие червено вино.  Спазете обичая и изберете вино от известна изба.

Подарък за Христо

подарък за христо имен ден кръстче тефтер органайзер термос

Мъжете, носещи хубавото име Христо празнуват имен ден в първия ден на Коледа. По тази причина всеки подарък, свързан с Коледа, може да бъде подходящ за тях.

 1. Картина Рождество Христово - Започваме с най-традиционния от всички подаръци за Христо.
 2. Термочаша - Това предложение е за онези, които не държат да поднесат тематичен подарък. Със сигурност ще влезе в употреба в студените зимни дни.
 3. Сребърен или златен кръст на верижка - Още един класически подарък за Христовден.
 4. Икона на Исус Христос - За закрила и здраве на именика.
 5. Бутилка декоративно вино и свещ с Рождество - Има готови комплекти на вино с подаръчен етикет с декоративна свещ или рисувани чаши. На който и вариант да се спрете, няма да сгрешите.
 6. Луксозен календар - Тъй като Христовден се празнува няколко дни преди новата година, календарът е актуален подарък. Изберете многолистен за стена или настолна пирамидка с красиви картини.

Подарък за Никола

подарък за имен ден на никола портфейл поставка за вино статуетка рибар сребърна монета с икона

Никола е повелител на моретата, закрилник на рибарите и банкерите. Всякакви подаръци на морска тематика, както и свързани с пари и финансово благополучие са подходящи за тях.

 1. Аквариум със златна рибка - Подаръкът е и лека закачка към повелителя на моретата. Ако решите да се спрете на него, се уверете, че човекът, за когото е предназначен, има възможност да се грижи за нея.
 2. Портфейл - Никулден освен празник на моряците, е празник и на банкерите. Подарете портфейл с банкнота вътре като пожелание за благополучие.
 3. Въдица - Ако вашият именик е рибар, то този подарък освен тематичен, ще бъде и полезен.
 4. Сребърна монета "Свети Никола" - Виж монети и за други поводи тук!
 5. Фигура шаран с надпис - Бъдете забавни и подарете фигурка на шаран върху дървена поставка с надпис по ваш избор.
 6. Поставка за бутилка рибар - Още едно тематично предложение за подарък за Никулден. Виж тук

Подарък за Петровден

Оригинални идеи за подаръци за петровден печено пиле кошница с плодове интересна чаша с надпис чанта за пикник раница за излет

Значението на името Петър е камък. Петър е силен като камък, непоклатим и непоколебим. Неслучайно на Свети Петър са поверени ключовете от райските градини. Кои подаръци са подходящи за това име вижте тук.

 1. Рисувано стъкло с икона на Св. Петър - Красив и изискан подарък, който ще се хареса и на най-изтънчения вкус.
 2. Раница за пикник - Петровден се празнува в началото на лятото, на 29 юни. Тепърва предстоят слънчеви дни, които именикът може да прекара сред природата. Заслужава си да помислите върху това предложение.
 3. Гравирана кухненска дъска - Дървена кухненска дъска с гравиран забавен надпис - шеговит подарък, който освен, че ще го развесели, ще му влезе и в употреба.
 4. Чаша с надпис "Петър значи камък" - За да си пие кафето с усмивка.
 5. Кошница за Петровден - На Петровден се ядат първите ябълки и круши, наречени "Петровки". Направете тематична кошница, в която добавете и тези плодове към задължителните вино и сирена.
 6. Печено пиле за Петровден - Петровден е първият ден след строгите християнски пости, започващи на петдесетия ден след Великден (Петдесетница). На този празник постите свършват и се яде пълнено пиле. Ако вашият Петър, ви е достатъчно близък, то изненадайте го с пълнено петровско пиле по оригинална рецепта.

Подарък за Гергьовден

подарък за гергьовден слатна монета свети георги статуетка икона медальон

Гергьовден се празнува на 6 май и освен имен ден на всички с имена Георги и Гергана, е и празник на българската армия. Ето кои са подходящите подаръци за имен ден на Георги:

 1. Икона на Свети Георги - Иконите на този светец, побеждаващ Змея, освен че са точно за случая, са и много красиви.
 2. Позлатен медал Свети Георги - Подарък, който не губи стойността си през годините.
 3. Пластика  Свети Георги - Също като иконата, тази пластика има естетична стойност.
 4. Печено агне  - На Гергьовден се яде печено агне. Ако сте голяма компания и ще празнувате имен ден на Георги, то поръчайте си цяло печено агънце или си вземете ваучер за уикенд във вила в планината, където ще ви го приготвят по специална рецепта.
 5. Рисувана на ръка бутилка за вино или ракия - Виж линковете в края на статията за този оригинален подарък.
 6. Мъжко колие с висулка змей - Ако мъжът харесва и носи бижута, тази идея е за него.

Подарък за имен ден на шефа


подарък за имен ден на шефа календар органайзер тефтер табакера компасШефът ви обича да празнува имения си ден, а вие сте изправени пред нелеката задача да му изберете подарък. Идваме ви на помощ със следните идеи:

 1. Кожен тефтер - Красивият кожен календар-бележник е сред топ подаръците за шеф.
 2. Луксозен визитник - Още едно подходящо предложение за бизнесмен.
 3. Статуетка - На светеца, чието име носи. Ще бъде стилен аксесоар в офиса му.
 4. Външна батерия - Практичен аксесоар за хората, които са постоянно в движение и водят много телефонни разговори.
 5. Електрически тирбушон - Удобен уред, подходящ за всеки дом, в който доброто вино е на почит.
 6. Комплект лукзозни химикалки - Подходящи за подписването на важни документи. Виж тук
 7. Картина - Стилен подарък, чиято тематика може да изберете според празника.
 8. Вечен календар - Разгледайте и други идеи за аксесоари за бюро тук
 9. Настолен часовник - Още една полезна вещ за бюро.
 10. Компас - Ако шефът ви обича да пътешества или е авантюрист по душа, то този подарък е за него.

Откъде да купя подаръците?


Надяваме се с нашите предложения да сме успели да ви помогнем в избора ви. За да спестим вашето време, по-долу подготвихме списък на сайтове, откъдето да поръчате подаръка, без да губите време в обикаляне на магазините:

 1. Сайт за икони и декоративни магнитчета -   https://ikoni.shop/
 2. Подари истинска звезда от тук - https://allstarregister.com/bg/
 3. Уникални, ръчно изрисувани бутилки или сервизи за имен ден - https://butilka.bg/
 4. Забавна карикатура поръчайте тук - https://karikaturi.bg/
 5. За поръчка на портрет - https://banana.bg/1189-portreti-po-snimka
 6. Грамоти, чаши и други персонализирани подаръци - https://www.podarime.net/
 7. Стилни подаръци и сувенири - https://banana.bg/490-podaraci-za-maj?praznik-povod=imen-den

Надяваме се, че сме ви били полезни. Ако все пак искате да разгледате още идеи за подаръци, вижте нашите статии Топ 53 идеи за подарък за любимия и Подарък за мъж на 40