60 годишнината е важна дата в живота на всеки мъж или жена. На тази възраст хората са постигнали повечето от целите и мечтите си. Знаят какво искат и как да го получат.

60-тият юбилей обичайно се празнува с шумно тържество, а подаръците, които се поднасят на него са скъпи, оригинални и подобаващо стойностни за случая.

Ако на вас ви предстои да избирате подарък за 60-тата годишнина на мъж или жена, то разгледайте нашите предложения.

Оригинални предложения за подаръци за мъже и жени за 60 годишен юбилей

Оригинални предложения за подаръци за мъже и жени за 60 годишен юбилей

Какво е подходящо да се подари на 60-ти рожден ден и кои подаръци е по-добре да избягваме?

Дори рожденикът или рожденичката да не са ви много близки, ако сте поканени на тържество по случай 60 годишен юбилей, трябва да се подготвите добре с подаръка.

Със сигурност не е подходящо да поднесете подарък, който ще им напомни, че скоро наближава времето за пенсия. Те все още са активни, работещи и въпреки впечатляващата цифра 60, не се чувстват никак стари. Затова заложете на подарък, който ще им остане за спомен от вас и от този празник. Вижте предложенията ни по-долу, от които може да изберете най-подходящото за конкретния случай.

Подарък за 60 годишен юбилей


Ако желанието ви е да поднесете подарък, който е тематично свързан с 60 годишния юбилей на рожденика или рожденичката, заложете на ръчно изработен или персонализиран предмет.

Разгледайте предложенията, които подбрахме за уникални, ръчно изработени и персонализирани подаръци за 60 годишнина.

Подарък за 60 годишен юбилей; златна картина, торта

 • Семеен портретПортретът е стилен и много подходящ подарък за тържествен повод като 60 годишнина. Изненадайте рожденика или рожденичката като поднесете ръчно нарисуван портрет на цялото му семейство.

Подарък за 60 годишен юбилей; семеен портрет

 • Ръчно нарисувана икона - Класически подарък за тържествени поводи. За да е по-личен подаръкът, изберете икона със светец, чието име носи рожденикът или рожденичката.
 • Златна картина - Подарете репродукция, изработена от 24 каратов лист чисто злато в знак на вашето уважение към празнуващия 60 годишен юбилей. Избери тук
 • Звезда на негово име - Изберете съзвездие, харесайте си звезда и платете такса да я кръстят на името на рожденика или рожденичката. Ще получите сертификат, който ще удостовери покупката ви. Този оригинален подарък е подходящ за важен за нас човек.
 • Бутикова торта за юбилея - Ако рожденикът ви е достатъчно близък, предложете му да се погрижите за десерта на празника и го изненадайте с оригинална бутикова торта, аранжирана според вашите идеи и предпочитания. Днешните торти вече разказват истории с красивите си 3D фигурки, с които са аранжирани.
 • Карикатура по забавен сюжетВнесете настроение на празника като подарите свежа карикатура на рожденика или рожденичката по сюжет, който сами сте измислили.

Забавна карикатура

Персонализирани подаръци

Това са подаръци, върху които може да поръчате отпечатване или гравиране на личен текст или послание. С него те се превръщат в уникални и показват лично отношение.

Персонализирани подаръци; персонализиран химикал

 • Юбилейна ръчно изрисувана бутилка - Тези ръчно изрисувани и персонализирани бутилки за алкохол са много ефектни и оригинални подаръци за важни поводи какъвто е 60 годишният юбилей. Разгледай тук
 • Гравиран ръчен часовник - Поднесете хубав ръчен часовник, на който предварително сте поръчали да гравират инициалите на рожденика.
 • Комплект гравирани химикалки - Този подарък е подходящ за шефове, учители, лекари, както и за всички, чиято професия предполага да работят на бюро. Изберете луксозни пишещи средства и поръчайте да ги гравират.

Подаръци за мъже на 60 години


Мъжете на 60 години знаят чудесно какво искат от живота и кои са техните приоритети. Обикновено на тази възраст те са доказани професионалисти, имат хоби, на което обичат да отделят свободното си време и държат на семейството си.

Подаръци, свързани професията, хобито или дома са подходящ избор за мъжете на 60.

Подаръци за мъже на 60 години; термос, комплект за бръснене

 • Забавен шаржИзненадайте рожденика като му поднесете оригинален шарж. Измислете сюжет свързан с неговото хоби или най-любимото му занимание и поръчайте да го нарисуват в живи цветове и с леко окарикатуряване.

Подаръци за мъже на 60 години; забавен шарж

 • Винтидж комплект за бръснене - Ако рожденикът проявява интерес към винтидж предмети, изпитва носталгия към миналото и като цяло си пада по ретро стила, изненадайте го с винтидж сет за бръснене. Той е оригинален, много качествен и изискан - несъмнено идеален за подарък по такъв важен повод. Разгледай тук
 • Термос или термочаша - Изберете качествен термос от стомана. Този подарък е подходящ за мъжете, които обичат да прекарват времето си навън, любителите на риболова, както и онези, които пътуват често и дълго.
 • Почивка - Подарете на рожденика ваучер за семейна почивка на море, планина или селски туризъм, за да разпусне след празника. Най-вероятно организацията и емоциите около юбилея са го изтощили и няколко дни релакс ще му дойдат добре.

Класически подаръци за 60 годишен юбилей за мъж

В следващия списък ще намерите предложения за класически подаръци, подходящи за мъже по случай 60 годишнина.

Класически подаръци за 60 годишен юбилей за мъж; медал, поставка за вино с чаши

 • Портрет по снимка на рожденикаПоръчайте ръчно нарисуван портрет по снимка на рожденика. Този стойностен подарък ще му достави удоволствие и ще му покаже вашето уважение.

Класически подаръци за 60 годишен юбилей за мъж; портрет по снимка на рожденика

 • Мъжки подаръчен комплект - Класически мъжки подарък, състоящ се от кожен колан, портфейл и ключодържател. Има възможност да се персонализира като се поръча отпечатване на текст по избор върху ключодържателя
 • Поставка за бутилки с вино и ракия в комплект с 12 чаши - Оригинален подарък за всеки мъж, който пие алкохол. Виж тук
 • Луксозен шах или табла - На пазара се предлагат много оригинални варианти на играта шах - красиво изработени фигури в стилни дървени кутии.
 • Медал с цялостна позлата - Ценен подарък, подходящ за юбилей. Избери тук
 • Статуетка - Красива и стилна статуетка, която да украсява дома или офиса на рожденика също е подходящо предложение за подарък за мъж, който не ни е дотолкова близък, че да познаваме добре вкуса му.
 • Кутия за вратовръзка - Практична кутия за вратовръзка в комплект със стилна вратовръзка е подходящ подарък за онези мъже, които ходят често официално облечени.
 • Глобус бар - Удобен и оригинален аксесоар за алкохол във формата на земното кълбо. Любима вещ на мъжете със стил.
 • Термос или термочаша - Изберете качествен термос от стомана. Този подарък е подходящ за мъжете, които обичат да прекарват времето си навън, любителите на риболова, както и онези, които пътуват често и дълго.

Още предложения за подаръци за мъже на 60 години ще намерите в статията Подарък за мъж на 60 години

Подарък за 60 годишна дама


Подходящите подаръци за 60 годишна дама са онези, които подчертават нейната женственост. Не се заблуждавайте, че жените на 60 са стари.

Активните дами на тази възраст спортуват, грижат се за здравето и външния си вид и се стараят да изглеждат добре. Ето защо подарък, който помага на жената да се чувства красива, ще зарадва рожденичката.

Подарък за 60 годишна дама; парфюм, бижута

 • Комплект бижута - Подходящ подарък за 60 годишнина на близка жена е скъп и стилен комплект бижута от перли, златен накит или ръчно изработени бижута уникати.
 • Портрет на дамата - Покажете внимание и уважение, поднасяйки ръчно нарисуван портрет по снимка на рожденичката. Този подарък ще се превърне в скъп спомен от празника й.

Подарък за 60 годишна дама; портрет на дамата

 • Дигитална рамка за снимки - По-модерният вариант на класическия подарък албум за снимки. На дигиталната рамка непрестанно ще се сменят любимите й семейни снимки и спомени от вълнуващи преживявания и пътешествия.
 • Колекция луксозни издания от любим на рожденичката автор - За този подарък няма какво повече да се каже. Всеки любител книгоман би се развълнувал от него.
 • Парфюм - Луксозен френски аромат ще зарадва всяка дама, независимо дали е на 20 или на 60 години.

Практични подаръци за 60 годишна дама

Практични подаръци за 60 годишна дама; срвиз, кутия за бижута

Следващите подаръци, които подбрахме, са едновременно практични и достатъчно стилни, за да са подходящи за тържествен повод. Вижте кои са:

 • Възглавница за шиацу масаж - Дори да не си го признава, 60 годишната жена най-вероятно вече страда от ошипяване и болки във врата. Ето защо ще остане много доволна да получи като подарък възглавница за шиацу масаж.
 • Уред за пречистване на въздуха - Този подарък е сравнително скъп, затова е подходящ за 60 годишнина на наша майка, тъща, свекърва, сестра. Уредът ще повиши качеството на въздуха в дома на дамата и ще подобри тонуса й и здравословното й състояние.
 • Комплект спално бельо - Луксозно спално бельо е подарък, който всяка жена се радва да получи. Изберете наистина качествени продукти за спалня в нежни и неутрални десени.
 • Стилна фруктиера - Заложете на луксозна фруктиера с оригинален дизайн. Този подарък е подходящ както за близка дама, така и за жена, чиито вкусове и предпочитания не познаваме много добре.
 • Кутия за бижута - Поднесете на рожденичката практична и в същото време стилна кутия за бижута. Избери тук
 • Изискан сервиз от английски порцелан - Последното ни предложение за подарък по случай 60 годишнина на дама е класическият знаменит английски порцелан. Какво го прави толкова известен и предпочитан за подарък за всякакви важни поводи, научете тук

В статията Подарък за жена на 60 години ще намерите още много интересни и подходящи предложения за подарък.

Освен това, ако не държите подаръкът, който ще поднесете, да е непременно свързан с възрастта на рожденика или рожденичката, може да почерпите идеи от материалите ни Топ предложения за подарък за рожден ден на жена и 50+ идеи за подарък за мъж за рожден ден