Подарък за мама се избира трудно. С него искаме да й покажем колко много я обичаме, да засвидетелстваме уважение. Освен това поводите да поднесем подарък на мама са многобройни през цялата година и не е лесно всеки път да бъдем оригинални и да не се повтаряме.

Тук събрахме идеи за подаръци за мама по различни поводи. Включихме и предложения за ръчно изработени от самите нас подаръци, защото знаем колко са ценни те за всяка майка.

Подарък за мама за всякакъв повод - избери с обич и внимание!

подаръци за мама, оригинални подаръци, подаръци за майка, подаръци за 8-ми март

Подаръци за майка


Без значение дали ще поднесем скъп или евтин подарък, за майката той ще бъде безценен. Разгледайте нашите предложения за подаръци за майка, за да намерите точно вашето, с което да изненадате и зарадвате мама.

Евтини подаръци за мама

Подаръци за мама, подаръци за майка, бижу, гривна, чаша, чаша за кафе, цветеВече споменахме, че за майката стойността на подаръка не се измерва в пари. В предложенията по-долу ще намерите съвсем евтини подаръци, с които обаче да ѝ кажете най-важното: "Мамо, обичам те!" и те да ѝ останат скъп спомен от празника.

 1. Чаша с послание - Чаша с надпис "Най-добрата майка", с която да си пие сутрешното кафе винаги с усмивка.
 2. Закачалка за дамска чанта - За една жена винаги е проблем къде да си остави дамската чанта, когато е на обществено място. Закачалката за чанта е верен помощник в този случай. Дискретна, красива и много полезна вещ, която майката може да носи навсякъде със себе си. Разлгедай тук
 3. Ключодържател със снимка - Ключодържателят със семейна снимка е сантиментален подарък, какъвто майките обичат.
 4. Гривничка с плочка с послание - Гривничка от червен конец с плочка с послание "За най-добрата майка". Виж тук
 5. Цвете в саксия - Цветето ще краси дома й и дълго ще напомня за повода, по който го е получила от вас.

Ръчен подарък за мама

Подаръци за мама, подаръци за майка, ръчен подарък, ръчен подарък за мама, Ръчно изработеният подарък за мама е наистина безценен. Той означава, че вие сте отделили време, старание и от ръцете ви е излязъл красив подарък, който наистина ще я трогне. Вижте какво бихте могли да изработите с малко материали, които се намират лесно.

 1. Сърце от глина - Ще ви е нужно пакетче полимерна самосъхнеща глина, ножче за моделиране и темперни боички. Оформете сърце от глината, оцветете го, надпишете го и го оставете да изсъхне.
 2. Гривничка от макарони - За нея са ви нужни от най-дребните макарони. Оцветете ги в пъстри цветове с боички и след като изсъхнат ги нанижете на кожен конец или прежда.
 3. Лесни сладки без печене - Смесете пакет чаени бисквитки с шепа счукани орехи, добавете разтопено масло, лъжичка какао и една ванилия. Оформете на топчета и изненадайте мама с най-вкусните сладки.
 4. Слънце от солено тесто - За него ви е нужно вода, брашно и сол. Омесете твърдо тесто. Моделирайте слънцето и го оставете да изсъхне. След това го оцветете в жълто и му нарисувайте лице.
 5. Гердан от разноцветни копчета - Съберете копчета от всякакви размери. За да е по-ефектен герданът, ги оцветете в  различни цветове. Нанижете ги на конопен конец.

Подарък за рождения ден на мама


Подаръци за мама, подаръци за майка, подарък за рожден ден на мама, шал, цветя, портфейл, Мама има рожден ден и искате да я зарадвате с хубав подарък, който ще й остане като спомен от празника? За вас са следващите идеи.

 1. Красив шал - Красивият копринен шал е неизменен аксесоар на всяка стилна дама. Майките не правят изключение.
 2. Забавен шарж - Изненадайте мама с карикатура с интересен сюжет, който я характеризира - нещо свързано с нейното хоби, професия или семейство.Подаръци за мама, подаръци за майка, шарж, шарж за рожден ден, карикатура за рожден ден
 3. Чадър със стилен десен - Удобен, сгъваем, качествен чадър, който ще я пази от дъжда с грижа от вас.
 4. Портфейл - Изберете удобен портфейл с много прегради за банкноти, карти, монети и, разбира се, снимки. Защото майките обичат да носят снимки на своите деца в портфейла.
 5. Красива орхидея - Орхидеята цъфти с нежни цветове, които са много трайни и издържат няколко месеца. Така цветето ще я радва дълго с красотата си.

Подарък за 50 годишнина на майка

Подаръци за мама, подаръци за майка, кутия за бижута, бижу, златна роза, свещАко майка ви празнува 50 годишен юбилей, помислете за голям и изискан подарък, подобаващ на тържествения повод. Съветваме ви да не пестите средства, защото 50-тата годишнината е празник, който се отбелязва с пищно тържество, много гости и скъпи подаръци.

 1. Портрет на майка ви - 50-годишнината е голям празник и трябва да се отбележи подобаващо. Затова и подаръкът трябва да е впечатляващ. Поръчайте портрет на вашата майка, с което ще ѝ засвидетелствате вашите обич и уважение. Подаръци за мама, подаръци за майка, портрет, портрет на майка
 2. Статуетка "Златна роза" - Изискан подарък за истинска дама.
 3. Кутия за бижута на няколко нива - 50 годишната жена вече е събрала много бижута, подарени ѝ през годините по различни поводи. Поднесете ѝ функционална кутия за бижута на няколко нива, в която ще може да ги съхранява.
 4. Комплект естествени перли - Естествените перли са символ на мъдростта. Освен това се смята, че перлените накити променят и смекчават излъчването на жената, придават ѝ блясък и допълнителна красота.  Избери тук
 5. Скъп парфюм - Един скъп френски аромат е винаги подходящ подарък за една дама, независимо какъв е поводът.
 6. Маслена лампа - Игривият ѝ пламък придава уют и топлина в дома, както и загатва за мъдростта, която 50-тият юбилей съдържа в себе си. Разгледай тук

Още много идеи за подаръци за 50 годишнина на жена ще намерите в статията ни Подаръци за юбилей на жена на 50 години

Подарък за юбилей на мама

Подаръци за мама, подаръци за майка, подарък за юбилей, златна монета, дамска чанта, сервиз за кафеВсеки юбилей е важен празник, който се отбелязва подобаващо и на който се поднасят подаръци за спомен. Ето кои са най-подходящите подаръци за юбилей на майка според нас:

 1. Позлатен медальон "На мама с любов" - Подарък, с който заявявате недвусмислено любовта към майка си.
 2. Кожена дамска чанта - Дамската чанта е неизменен аксесоар за всяка жена. Изберете красива чанта, съобразена със стила на вашата майка и бъдете сигурни, че подаръкът ще се хареса.
 3. Екскурзия - Майка ви ще се зарадва да посети мечтана дестинация с вас. Отделете няколко дни и заминете заедно. Това ще ѝ остане незабравим спомен и може би ще се превърне в любимия ѝ подарък.
 4. Портрет - Покажете внимание и грижа, като подарите личен или групов портрет на вашата майка по случай нейният юбилей. подарък за майка, подарък за мама, портрет за юбилей
 5. Сервиз за кафе от костен порцелан - Заложете на класиката и подарете нежен сервиз за кафе от фин костен порцелан. С него майка ви с радост ще пие кафе с приятелките си. Разгледай сервизи

Подарък за 8 март за мама


подарък за майка, подарък за мама, подарък за 8-ми март, фруктиера, бонбони, шоколадов букетОсми март е празник на жената и по-конкретно на майката. Подаръците за 8 март трябва да символизират женственост и нежност, да показват обич и признателност. Ето няколко идеи.

 1. Фруктиера - Фруктиерата може да бъде красив и същевременно полезен аксесоар във всеки дом.
 2. Букет от бонбони - Подарете на мама вкусен букет от шоколадови бонбони. Тя със сигурност ще го оцени, ако е любителка на шоколада.
 3. Комплект за маникюр - Комплект за маникюр в удобен кожен несесер е полезна вещ за всяка жена. Изберете компактен, подходящ за дамската чанта комплект.
 4. Карикатура за 8 март - Зарадвайте мама със забавен, пъстър и носещ настроение шарж.подарък за майка, подарък за мама, 8-ми март подарък, карикатура
 5. Шоколадови бонбони "Обичам те, мамо" - Бонбониера с вкусни шоколадови бонбони, върху които е изписано "Обичам те, мамо". Към бонбониерата

За  още много идеи за подаръци за деня на майката погледнете Подаръци за 8 ми март

Подарък за мама от дете


подарък за майка, подарък за мама, подарък от дете, чанта, ваза, ваза от бутилка,Какъв по-хубав подарък за една майка от нещо избрано или направено от нейното дете. Често пъти не е възможно за едно дете само да се справи със задачата да подготви подарък за мама. Затова то може да се обърне за помощ към някой друг възрастен - тате, баба или пък дядо.

 1. Рамка със снимка на детето - Може да намерите рамка на съвсем разумна цена. А като добавите своя снимка в нея, тя ще се превърне в най-скъпия подарък.
 2. Пазарска чанта от плат с детска рисунка или отпечатък - За целта са нужни само едноцветна платнена торба за пазар и текстилни бои. Може да нарисувате на чантата цветя, слънце, сърце, пеперуди или просто да оставите отпечатъка на ръцете си.
 3. Картичка с цветя от детски отпечатъци на ръчичка - Оригинален и весел подарък, който показва лично отношение и любов към майката.
 4. Ваза от бутилка или буркан - За направата ѝ са нужни стъклена бутилка с широко гърло или буркан, темперни боички и хартиено тиксо. Облепете буркана с хартиено тиксо, широко около 1 см, като оставите разстояние между лентите. Оцветете с различни цветове темперни бои и, след като изсъхне, махнете хартиеното тиксо. Резултатът е ефектна, пъстра ваза.
 5. Дъска за рязане, украсена с пирограф - Ако вкъщи имате пирограф,  ви е нужна само една дървена дъска за рязане. Украсете я с цвете, сърце или лично послание. Забележка! Задължително работете с пирографа в присъствието на възрастен!

Подарък за мама от хартия

подарък за майка, подарък за мама, картичка, хартиен букет, хартиена пеперудаЕто няколко оригинални идеи за изработени от хартия подаръци за мама:

 1. Сърце в детски ръце - Очертайте ръцете си върху цветна хартия като съедините палците и показалците на двете си ръце във формата на сърце. Изрежете по контура. Резултатът е сърце в ръце. Напишете послание и подаръкът е готов.
 2. Букет от хартия - Направете ефектен букет от лалета от хартия и зарадвайте мама по случай нейния празник.
 3. Хартиена пеперуда - Изрежете две големи сърца от цветна хартия - това са крилата на пеперудата. Съберете ги в тясната част и залепете картон от двете им страни. Остава само да изрежете две тънички ленти с кръгчета на края, които да оцвететите в черно. Това са антенките на пеперудата.
 4. Ветрило - За направата му ви трябват две дървени клечки от сладолед, два листа хартия, най-добре с цветни рисунки на тях. Залепете клечките от двете страни на листовете и залепете двата листа . След това ги нагънете, свържете клечките и готово.
 5. Разделител за книги - Много идеи за ефектни и лесни за направа хартиени разделители за книга ще намерите тук

Коледен подарък за мама


подарък за майка, подарък за мама, шал, шал, шапка, ръкавициКоледният подарък за мама трябва да е топъл, да показва грижа и да носи духа на празника. Ето кои според нас са най-подходящите коледни подаръци:

 1. Ръкавици и шапка - Един тематичен, сезонен подарък, подходящ за зимата.
 2. Ароматна свещ и свещник - Свещ с аромат на канела, ванилия или портокалови корички, в комбинация с красив свещник - класически коледен подарък за весело настроение.
 3. Шал-пончо - Подарете топъл шал наметало, с което майка ви ще се чувства уютно в хладните зимни вечери.
 4. Коледна карикатура - Карикатурите на коледна тематика се отличават с живи цветове, празнични сюжети и усмихнати лица. Отпразнувайте една различна Коледа и подарете спомен и настроение.подарък за майка, подарък за мама, коледна карикатура
 5. Книга и/или дреха за книга - Изберете интересна книга за дългите зимни вечери и към нея добавете оригинална текстилна дреха, която да я предпазва. Научете повече за дрехите за книги тук

Дълъг списък с коледни подаръци подходящи за жена ще намерите в Топ 100 коледни подаръци за жена

Подарък за мама и тате


подарък за майка, подарък за мама, подарък за мама и тате, билети за кино, билети за театър, колаж от рамки за снимкиАко мама и тате имат общ празник - годишнина или нещо друго и искате да ги изненадате с общ подарък, понякога изборът може да не е лесен. За щастие ние идваме на помощ.  Вижте какво подбрахме за вас.

 1. Комплект чаши "Супер мама" и "Супер тати" - Вашите супер родители ще са доволни да получат тази титла-признание.
 2. Карикатура за годишнина от сватба - Поръчайте ръчно рисувана карикатура на родителите ви по тяхна семейна снимка. Това е забавен и едновременно с това емоционален подарък, който дълбоко ще ги трогне. подарък за майка, подарък за мама, портрет, портрет за годишнина от сватба
 3. Декоративна възглавница с тяхна снимка - Поръчайте декоративна възглавничка със снимка на мама и тати.
 4. Стенен часовник с фотоколаж - Стенен часовник в разчупена форма с няколко рамки, в които може да поставите семейни снимки - един оригинален избор на подарък за повода. Виж тук
 5. Билети за кино или театър - Ако обичат да ходят заедно на кино или театър, но скоро не са имали възможност да го направят, може да ги изненадате с билети за някоя интересна премиера.

Ако избирате подарък за родителите ви по случай годишнина от сватбата им, то непременно вижте и статията Подарък за годишнина от сватба, в която ще намерите още много разнообразни предложения за подаръци.

Подарък за мама и бебе

подарък за майка, подарък за мама, фотосесия, рамка, отпечатък от краче, тенискиПредстои ви да изберете подарък за млада мама с бебе и не знаете какво да вземете? За една млада майка всеки подарък, който е свързан с нейното бебе, е подходящ и ще я зарадва безкрайно. Вижте няколко идеи, които биха били подходящи.

 1. Портрет с бебето - Помислете дали да изберете портрет само на бебето, на майката с него или общ портрет на цялото семейство. На който и вариант да се спрете, бъдете сигурни, че вашият подарък ще предизвика огромна радост.подарък за майка, подарък за мама, портрет с бебе, портрет на бебе
 2. Отпечатък на ръчичка или краче със снимка в рамка - Бебетата растат толкова бързо, че често изпускаме важни моменти от развитието им, за което по-късно съжаляваме. Подарете скъп спомен за цял живот с глинен отпечатък на ръчичката или крачето на бебето и негова снимка. Избери тук.
 3. Книгата "Да оцелееш като родител" - Книга със забавни разкази за родителството и отглеждането на деца, написана от създателките на сайта "Майко мила".
 4. Фотосесия - Дори да имат вече няколко направени фотосесии зад гърба си, нито една майка не би отказала още една такава за своето сладко бебче.
 5. Комплект тениски за мама и бебе - Забавен комплект тениски за мама и за бебето. Разгледай тук

Надяваме се да сте намерили правилният подарък за мама за вашия повод. Ако все още се чудите вижте още 20 интересни и нестандартни идеи за подаръци за мама ще намерите в статията Какво да подаря на мама?