8-ми март, най-женският празник чука на вратата, а вие се чудите какво да подарите на всички важни жени в живота ви. А те са толкова много – като започнем от единствената на света майка и завършим с приятната колежка, която също бихте искали да зарадвате.

Да видите усмивката на лицето на баба, благодарността в очите на свекървата, изненадата на учителката на вашите деца. За всички тези вълнуващи моменти си заслужава да се постараете и да изберете оригинален подарък.

50+ интересни идеи за подарък по случай 8 март

подарък за 8 март на майка или жена

Не е нужно подаръкът да е скъп и луксозен, ако бюджетът ви е ограничен, а списъкът на дамите, които искате да зарадвате е дълъг. Някои от предложенията ни са символични, няма да ви струват почти нищо, но ще бъдат безценни за онези, за които са предназначени.

Останете с нас до края на тази статия и ви гарантираме, че ще се заредите с идеи за подаръци за всички значими за вас жени.

Подарък за 8 март за мама


подарък за мама за 8 март възглавничка с надпис медал чаша с послание вазаРазбира се, че ще започнем от майката. Та кой би пропуснал да зарадва мама за 8 март! Ето и нашите свежи идеи за подаръци, които ще трогнат до сълзи всяка майка.

 1. Грамота за 8 ми март - Оригинално и забавно предложение. Може да изберете грамота с готов текст (в много магазини за подаръци се предлагат такива) или вие сами да измислите съдържанието. Ако я сложите в рамка, вашата майка ще може да си я закачи на стената и да се усмихва винаги, когато погледът ѝ падне върху нея.
 2. Медальон за мама - Позлатеният медальон с послание е изискан емоционален подарък, който ще покаже уважение. Вижте тук!
 3. Подарък чаша с послание за мама - Класически подарък за 8 март. Може да изберете дали да персонализирате чашата с ваша обща снимка, с послание или с простичкото, но толкова ценно: "Обичам те".
 4. Карикатура - Покажете собствен стил и изненадайте вашата майка с неочакван, забавен и оригинален подарък. Изберете сами сюжета и поднесете весел шарж!карикатура подарък за мама за 8-ми март
 5. Кашпа с послание за майката - Ще намерите в магазините за подаръци. Комбинирайте по избор с подходящо цвете в саксия или бонбони.
 6. Тениска за 8 Март с текст "Най-добрата майка" - Още един забавен подарък, който ще накара майка ви да се усмихне и да носи с гордост подаръка си.
 7. Възглавница за най-добрата мама - Може да изберете възглавничка във формата на сърце или класическа, да я поръчате с ваша снимка или само с послание. При всички случаи този подарък ще краси дома на майка ви на видно място.

Ръчно изработен подарък

ръчно изработени подаръци за мама картина закуска в леглото торбичка с подаръци

Ръчно изработеният подарък е ценен заради старанието и времето, вложени в направата му. Показва обич и внимание. Подбрахме за вас идеи за ръчно изработени подаръци, чиято направа не е трудна и не изискват специални умения и материали.

 1. Картичка с пожелание - Дори да не сте сръчни, едва ли ще се затрудните много с направата на една картичка. В Интернет ще намерите много идеи за такива, описани стъпка по стъпка. Достатъчно е да си харесате картичка, да си набавите нужните материали и да изпълнявате указанията. Може да развихрите въображението си и да я украсите с мъниста, цветя от хартия или плат, копчета, брокат и тн.
 2. Ръчно изрисувана пазарска чанта - Трябва ви едноцветна, най-добре бяла или кремава, текстилна пазарска чанта, шаблон за цветя, текстилни маркери и най-вече вдъхновение.
 3. Букет от хартия - Може да направите хартиени лалета, рози или зюмбюли. В Интернет ще намерите различни техники на изработка. Уверяваме ви, че усилието ще си заслужава. Няма майка, която да не оцени подобаващо подарък, излязъл изпод сръчните ръце на нейното дете.
 4. Рамка за снимка във формата на сърце с обща снимка в нея - Рамката направете от камъчета, миди, копчета. Ще са ви нужни картон, ножица, лепило и ваша обща снимка, която да поставите в рамката.
 5. Сърце от глина - За него трябва да си купите глина за моделиране и боички, с които да оцветите готовото сърце.
 6. Поставка с щипка за снимки и бележки - Изберете красиво камъче, увийте го с тел, на края на която закачете кламер и ваша снимка на него. Воала - поставката е готова.
 7. Сладки във форма на сърце - Изберете рецепта, която и двете харесвате, оформете сладките като сърца, а след като ги изпечете, ги украсите с послания, изписани с крем. Накрая бихте могли да ги хапнете заедно.
 8. Буркан със съставки за бисквити - Това е наистина ефектен подарък, който ще изненада вашата майка. Изберете красив прозрачен буркан и наредете на пластове сухите съставки от рецепта за бисквитки. Старайте се да редувате различни цветове, така че да се получи красиво. Например: кафява захар, брашно, какао, кокосови стърготини и тн. Прикрепете рецептата към буркана и напомнете на майка ви да ви покани, когато ги приготви.
 9. Още много забавни идеи от Крокотак - Тук!

Подарък за 8 март за госпожите в детската градина


подарък за 8 март за госпожите в датската градина ароматни свещи чаша с надпис статуетка цветеПодаръкът за госпожата в детската градина не трябва да е твърде скъп, защото би я поставил в неловко положение.

Ако се комбинирате с останалите родители, може да помислите и за по-голям подарък. В противен случай ви съветваме да заложите по-скоро на символиката в поднасянето отколкото в реалната стойност.

 1. Чаша за 8 ми март - С послание или просто красива чаша, в която госпожата да си пие чая или кафето през почивката.
 2. Шоколадови бонбони - Класически подарък, който е добре да бъде придружен от картичка с пожелание.
 3. Цвете в саксия - Госпожата може да си го занесе вкъщи или да го остави в градината. Цветята никога не са излишни в една детска градина.
 4. Красива ароматизирана свещ - Стилен подарък, подходящ за всяка дама.
 5. Сувенир - Изберете нещо дребно, което няма да затрудни госпожата да си го занесе вкъщи. Поднесете порцеланова фигурка, изрисувана чиния, кутия за бижута.

Символичен подарък 

символичен подарък за жена за 8-ми март колаж от снимки на дете

Ако се опасявате, че госпожата ще се притесни да получи подарък, може да заложите на нещо символично, което не струва пари, но пък има емоционална стойност. Такива подаръци са например:

 1. Картичка за 8 март - Направете я заедно с вашето дете и напишете хубаво послание!
 2. Грамота за 8 март - Може да измислите забавен текст и да я принтирате на хубава хартия.
 3. Цвете с послание - Нито една жена не би отказала цвете. Ако искате да е семпло, може просто да го вържете с панделка и да добавите малка картичка с послание.
 4. Колаж със снимки на децата - Организирайте се с останалите родители и зарадвайте госпожата с колаж със снимки на децата. Ако ви се твори, нека всяка снимка да е в нарисувано или направено от хартия цвете. Така госпожата ще получи пъстър букет, който ще ѝ остане за спомен.

Подарък за учителка за 8 март


подарък за учителка за 8-ми март луксозна химикалка свещи ароматни ваза с цветя тефтер за женаОрганизирайте се с останалите родители и поднесете комбиниран подарък от името на целия клас. И все пак, ако това е трудно, вижте нашите идеи за индивидуални подаръци.

 1. Розова химикалка - Може и да не е розова, но е задължително да е стилна и женствена.
 2. Цветя и бонбони - Класически подарък за 8 март.
 3. Купа с надпис "Учител Номер 1" - Ще намерите такава в магазините за подаръци. А учителката ще се почувства горда с това звание.
 4. Тефтер - Изберете красив кожен тефтер. Може да го комбинирате с химикалка.
 5. Ваучер за подарък - Ако се комбинирате с другите родители от класа, бихте могли да вземете ваучер за пазаруване от определен магазин или мол. Така учителката ще си избере сама подаръка, а вие ще избегнете риска да поднесете нещо неподходящо.
 6. Ваза - Учителите получават често цветя от своите ученици. Затова още една ваза в техния дом не е никога излишна.
 7. Фотоалбум - Всеки випуск оставя спомени у своя учител. А доста често и планини от снимки. Затова фотоалбумът е полезен и практичен подарък за учителите.

Подарък за баба 8 март


подарък за 8-ми март за баба удобни пантофи шак купа за плодове красива картинаБаба ще се зарадва на всеки жест от ваша страна. Каквото и да ѝ поднесете, за нея то ще има емоционална стойност. Но вие искате да изберете нещо, с което да я впечатлите. Ето и нашите предложения:

 1. Красив шал - Изберете го според стила на вашата баба. Може да вземете пухкав, топъл шал за студените зимни дни или от ефирна коприна, който да носи като аксесоар и да ѝ напомня за вас.
 2. Гоблен с мъниста - Ако баба ви има свободно време и добро зрение, измислете ѝ ново хоби с този подарък. Със сигурност ще ѝ хареса и ще поиска втори. Избери тук!
 3. Фруктиера - Изберете красива фруктиера, която се вписва в стила на жилището на вашата баба.
 4. Чехли - Удобни топли чехли - коя баба не би се зарадвала на такъв подарък!
 5. Кухненски робот - Ако разполагате с по-голям бюджет и искате да изберете практичен подарък, то това е вашето решение. Със сигурност баба ви ще оцени своя нов кухненски помощник.
 6. Стилно колие - За стилна баба. С този подарък ще повдигнете самочувствието ѝ и ще я накарате да се почувства отново женствена.
 7. Дамска чанта - Няма жена, която да не обича да сменя дамските си чанти. Изберете в нейния стил, за да сте сигурни, че ще я хареса.

Подарък за 8 март за свекърва


подарък за свекърва за 8-ми март колие часовник козметика За съжаление тук не важи правилото за баба. Подаръкът за свекървата се избира внимателно. Трябва да изразява уважение и да показва лично отношение.

 1. Стилно бижу - Пръстен със скъпоценен камък или ръчно изработен комплект от пашкули на копринени буби, подобен подарък засвидетелства уважение и подчертава женствеността на своята получателка. Вижте тук някои от бижутата!
 2. Часовник - Класически подарък, който винаги се приема добре.
 3. Домакински уред - Ако искате да заложите на практичното, то изберете уред, за който знаете, че желае, но все още не си го е взела. Обича да меси - улеснете я с хлебопекарна! Миксерът ѝ е стар - зарадвайте я с нов, по-модерен и мощен!
 4. Козметичен комплект - Нашият съвет е да заложите на комплект с натурална козметика.
 5. Портрет - Може да изберете семеен портрет или личен. Каквото и да решите, гарантираме ви, че вашият подарък ще е номер едно. портрет за свекърва подарък за 8-ми март
 6. Подаръчна кошница - Напълнете я с продукти по ваш избор - плодове, бонбони, вино, цветя. Стилен подарък, с който ще засвидетелствате лично отношение и грижа.
 7. Книга - Изберете книга на любим автор или в стил, който знаете, че вашата свекърва харесва.
 8. Творчески комплект за ръкоделие - Добро решение, ако свекърва ви обича да шие гоблени или да плете.

Подарък за 8 март за приятелка


подарък за приятелка за 8-ми март шоколад козметика пъзел кутия за бижутаКогато избирате подарък за приятелка, имате пълната свобода да развихрите въображението си. Вие познавате добре нейния вкус, хоби и интереси. Ето и нашите предложения:

 1. Кутия за бижута - Ако тя е почитателка на бижутата и има много такува. Изберете тук!
 2. Шоколад - Сладкото изкушение ще направи щастлива почти всяка жена.
 3. Билет за събитие - Купете два билета за театър, кино или концерт и отидете заедно.
 4. Ваучер за спа център - Изненадайте вашата приятелка с разкрасяваща или релаксираща процедура.
 5. Книга за оцветяване за възрастни - Действа разтоварващо и предразполага към медитация и откъсване от ежедневните грижи. Разгледай тук!
 6. Пъзел - Още една идея, която ще разнообрази свободното време на вашата приятелка.
 7. Декоративна козметика - А защо не и комплект в красив несесер.
 8. Гривна - Класически подарък, без значение дали ще изберете неостаряващо сребро, полускъпоценни камъчета или ефектна ръчно изработена гривна.

Подарък за колежка за 8 март   


подарък за колежка за 8-ми март букет цветя чадър ключодържател тефтерПодаръкът за колежката не е нужно да е скъп. Достатъчно е да засвидетелствате внимание с поднасянето му.

 1. Цветя - Добро решение, ако се налага да направите подарък на повече от една колежка. Букетчета от свежи пролетни цветя ще усмихнат дамите и ще внесат аромат и свежест в офиса ви.
 2. Сувенир за дома или офиса - Каквото и да изберете - свещник, пепелник, органайзер или красива фигурка, колежката ви ще бъде трогната от проявеното внимание.
 3. Ключодържател - Потърсете красив и стилен ключодържател в елегантна кутия.
 4. USB памет - във формата на червило - типично женски подарък, подходящ за празника.
 5. Чадър - Трябва да е удобен, качествен и с красива щампа. Разгледай тук!
 6. Тефтер и химикалка - Класически подарък за колежка.

Подарък за любимата жена


подарък за 8-ми март за любимата жена жартиери луксозно бельо парфюм пръстенНай-добре да е романтичен. Макар че Свети Валентин мина съвсем скоро, една жена никога няма да се откаже от още една доза романтика.

 1. Пръстен - Може и да не е с диамант. Достатъчно е да е ѝ е по мярка и да е поднесен с чувство.
 2. Обеци - Бижу, подчертаващо нейната женственост. А защо не и комплект бижута.
 3. Парфюм - Предполагаме, че познавате вкуса на половинката си. Изберете нейния любим аромат или помолете консултантите в парфюмерията да ви предложат близък на него.
 4. Лаптоп - Ако искате да я зарадвате със скъп подарък, а нейният лаптоп напоследък й създава грижи. Със сигурност ще я изненадате приятно.
 5. Бельо - Изберете такова, което се харесва и на двама ви.
 6. Дрехи - Красива рокля, блуза или дънки - важното тук е да знаете размера й и да познавате добре вкуса ѝ.
 7. Романтична вечеря - Не е нужно да е в ресторант. Може да се постараете и да украсите масата у дома си. Запалете свещи, сложете цветя. А ако не ви бива в готвенето, може да поръчате храната отвън. Любимата ви ще оцени жеста и без да се налага да се записвате да готварски курс.
 8. Комплект от две чаши с чинийки - За да пиете заедно сутрешното си кафе.

Надяваме се, че успяхте да намерите подходящия подарък сред нашите предложения. А ако продължавате да се колебаете, бихме ви препоръчали да погледнете и нашите идеи в статиите 100+ Подаръци за Любимата, Как да изберем подарък за баба? и 55 подаръци за най-добра приятелка.