Изборът на подарък за дете е вълнуваща задача, свързана с много приятни емоции като разходки из детски магазини и разглеждане на сайтове за детски стоки.

Но как да се ориентираме какъв точно подарък да вземем в океана от продукти за деца?

Задачата е особено трудна за онези, които все още нямат собствено дете и не знаят кой подарък за каква възраст е подходящ.

Разнообразни подаръци за дете за всякакъв повод

Подаръци за детеВ тази статия ще ви дадем насоки и идеи за подходящи подаръци за различни по възраст деца. Ще посочим кои са най-предпочитаните подаръци за Коледа, за Кръщене и рожден ден.

Коледен подарък за дете


коледни подаръци за дете, светещи звезди в тъмното, барбарон, светещ пясък, пясък за моделиране, домашен любимецВсички обичат Коледа, но за децата тя е един наистина вълшебен празник. Те вярват в Дядо Коледа и в магията на този ден. Ето защо трябва да сме сигурни, че подаръкът, който избираме за Коледа, ще донесе радост и много вълнение у детето.

 1. Комплект светещи звезди в тъмното - Подарете звездното небе на малчугана, като му вземете комплект флуорисцентни звезди за тавана на детската стая. Виж тук
 2. Барбарон - Барбаронът за детската стая е подходящ за всяка възраст подарък. На него се радват и малки, и големи момичета и момчета. Разгледай тук
 3. Домашен любимец - Вълнението на едно дете, когато получава дългоочакваното кученце или коте за свой домашен любимец и другар в игрите, е несравнимо с нищо друго на света.
 4. Играчка - Коледната играчка трябва да е мечтана. Ако детето не е написало писмо до Дядо Коледа и не знаете за какъв подарък мечтае, то ето няколко топ идеи: кухня, кукла Барби или количка за кукли са подходящи подаръци за момиченце. Камионче, кола с дистанционно упраление или куфар с инструменти са подаръци, на които момченцата биха се зарадвали.
 5. Магичен светещ пясък - С този интересен фосфорисциращ и неизсъхващ пясък децата ще се забавляват дълго и ще осганат впечатлени от неговите способности. Научи повече
 6. Карикатура за малчуган -  Препоръчваме този подарък да бъде допълнение към друга изненада, защото с карикатура на малчугана ще зарадвате по-скоро родителите отколкото детето. Ако обаче търсите оригинален коледен подарък за детето на ваши близки приятели или роднини, шаржът по снимка определено ще направи впечатление.карикатура за дете

Подаръци за дете


На най-първо място подаръците трябва да съобразени с възрастта и възможностите на детето. На второ място с това дали е момче или момиче и накрая с неговите вкусове и интереси. Изобщо, както вече забелязахте, изборът на детски подарък е сериозно, но в същото време приятно занимание.

На 1 година

подарък за дете на 1 година, проходилка, дрешки, музикална пътечка, количка Децата на 1 годинка все още нямат изградени предпочитания. На деца на тази възраст обикновено се подаряват играчки, свързани с прохождането, с много светлини и забавни звуци.

 1. Професионална фотосесия - Детската фотосесия е подарък за мама. Тя ще бъде доволна на още качествени снимки на своето пораснало бебе.
 2. Дрешки - Едногодишните растат бързо. Затова дрешките са практичен подарък, макар и също да са по-скоро за родителите.
 3. Музикална играчка за прохождане - Светеща, мигаща, музикална и много пъстра проходилка ще помогне на детето да направи своите първи, макар и неуверени крачки. Избери тук
 4. Музикално килимче - Музикалното килимче е цветно, а когато детските крачета стъпват върху него, издава интересни звуци. Още един стимулиращ прохождането подарък.
 5. Триколка за разходки - На едногодишното дете му е вече скучно да седи и наблюдава безучастно от количката. Една триколка ще му покаже заобикалящия свят под различен ъгъл. А когато порасне още малко, ще може само да си я кара като колело с три гуми.
 6. Детски портрет - Портрет на дете на една годинка е вълнуващ подарък за цялото семейство и скъп спомен за цял живот. Портрет на дете

В статиите Подаръци за първи рожден ден на момченце и Подаръци за първи рожден ден на момиче ще намерите още много идеи какво е подходящо да поднесете по повода.

Подарък за дете на 2 годинки

подарък за дете на 2 годинки, Играчка за нареждане, нощна лампаПодаръкът за дете на 2 годинки трябва да е съобразен с това, че то вече се заиграва самостоятелно все по-дълго. Изучава заобикалящия го свят внимателно. То все още се впечатлява от ярките цветове и интересните звуци, но все по-често играе ролеви игри.

 1. Надуваема играчка - Подарете му надуваема играчка  - басейн, пълен с шарени топки, басейн за къпане, надуваема къщичка. Разгледай и избери тук
 2. Акумулаторна количка - Акумулаторна количка, мотор, джип - все подаръци, на които дете на 2 години ще се зарадва много.
 3. Весела детска карикатура - Подарете забавна карикатура, изобразяваща детето и неговото най-любимо занимание. Ще бъде интересно допълнение към интериора на детската му стая.
 4. Прожекционна нощна лампа - Вземете му нощна лампа, която в тъмното прожектира съзвездия на тавана. Виж тук
 5. Колело за баланс - То ще помогне на детето да се научи по-лесно и бързо да кара истинско колело по-нататък.
 6. Играчка за нареждане - На тази възраст много подходящи са играчките с различни форми за нареждане. Ще намерите всякакви варианти на сортери - дървени, музикални, в различни интересни форми на къщички, животни, камиончета. Разгледай тук

Подарък за дете на 4 години

подарък за дете на 4, колело, конструктор, касичкаПодарък за дете на 4 години се избира сравнително лесно, защото на тази възраст децата са вече способни да играят на колективни игри, интересуват се живо от заобикалящия ги свят, учат бързо и всеки ден придобиват нови умения.

Вижте какви подаръци подбрахме за дете на 4 години:

 1. Велосипед - Това е подходяща възраст детето да започне да се учи да кара колело с помощни гуми.
 2. Комплект книжки с букви и цифри - За любознателните деца ще е интересно да научат цифрите и как да си пишат името. А някои четиригодишни дори се научават да четат.
 3. Батут с предпазна мрежа - Ако семейството има двор, този подарък би бил чудесна изненада за всяко дете на 4 години. Виж тук
 4. Конструктор - Друго любимо занимание на четиригодишните е да редят различни фигури с конструктор.
 5. Касичка - На тази възраст децата вече осъзнават, че любимите играчки или сладоледът се купуват с пари. Хубаво е да си имат касичка, за да се научат от малки да си събират монети в нея. Така като пораснат ще имат по-отговорно отношение към парите.

Подаръци за дете на 9 години

подаръци за дете на 9, ролери, часовник, туистър Децата на 9 макар и в много отношения да ни се струват пораснали, са си още деца, които обичат да играят и да се забавляват с приятели. Ето защо някаква настолна или групова игра би била подходящ подарък за дете на 9 години.

 1. Ролери - Ако досега детето не е проявило интерес да се научи да кара ролери, може би вече е дошъл моментът. Да караш ролери е забавно и много по-полезно отколкото седенето вкъщи пред компютъра. Ето защо, дори да не ви допада идеята да подарите ролери, помислете за подарък, който ще изведе детето навън.
 2. Ученическа раница - Модерна и ергономична раница за училище е практичен подарък, който ще се хареса както на детето, така и на неговите родители.
 3. Детски часовник - Подарете ръчен часовник с циферблат на детето и го накарайте да се почувства голямо и пораснало.
 4. Семеен Шарж - Подходящо е да подарите семеен шарж, когато родителите организират голямо празненство, на което са поканени както деца така и роднини и приятели. Ако не познавате добре предпочитанията на самото дете, спокойно можете да заложите на подарък, с който да изненадате родителите. Семейната карикатура по снимка е точно такъв тип подарък. семеен жарж, семейна карикатура
 5. Игра-Туистър - Супер забавна игра, която се играе от няколко деца. Подходяща е както за у дома, така и за навън. Научи повече
 6. Книга - Изберете подходяща за възрастта увлекателна книга.

Подаръци за дете на 10 години

подарък за дете на 10, Комплект за експерименти, мобилен телефонЗа дете на 10 години подаръкът трябва да интересен и провокиращ - нещо свързано с творчество, креативност или екипна игра. Други любими подаръци за дете на 10 години са всякакви дигитални устройства.

 1. Пъзел - Изберете голям 3D пъзел, който ще се превърне в предизвикателство за десетгодишното дете.
 2. Комплект за експерименти - Вече са достатъчно големи за такъв тип подаръци. Освен това ще им бъде забавно и под формата на игра ще научат много интересни факти. Разгледай тук
 3. Мобилен телефон - Обикновено първият телефон подаряваме на детето, когато е първи или втори клас. Тогава избираме по-обикновен модел, защото то може да го счупи или изгуби. На 10 години детето е вече достатъчно голямо, за да пази вещите си, така че един смарт телефон ще го направи истински щастливо.
 4. Настолна игра - Образователна настолна игра, подходяща за възрастта, която ще обогати общата култура на 10 годишното дете.
 5. Боулинг, пейнтбол с приятели или посещение в приключенски парк Коколандия - ще се забавлява с приятелите си на макс и ще му остане вълнуващ спомен от това преживяване.

Подарък за дете на 12 години

подарък за дете на 12, билети за кино, слушалки, скутер. На 12 години децата вече са големи. Интересите им се доближават повече до тези на възрастните отколкото на децата. Искат на всяка цена да покажат на света колко са пораснали. Ето кои са подходящите подаръци за дете на 12:

 1. Скутер - Скутер или самобалансиращ ховърборд е любим подарък за подрастващите. Освен че ще се забавляват докато го карат в парка, могат да го ползват и да се придвижват с него из града. Разгледай тук
 2. Билети за кино - На 12 години децата са достатъчно големи, за да отидат сами на кино с тяхна компания. Подарете им билети за подходящ за възрастта им филм.
 3. Мини дрон - Мини дрон с камера - откакто се появиха на пазара преди няколко години, интересът към дроновете не стихва. Напротив, стават все по-любими на малки и големи.
 4. Слушалки - Геймърски звукоизолиращи слушалки или безжични за слушане на музика. Дванадесетгодишните ще са доволни и на двата варианта.
 5. Дреха - Вземете им модерна дреха в предпочитания им стил. Новината е, че децата на 12 вече се радват да получават дрехи и маратонки за подарък. Важното е да са в крак с модата.
 6. Снимка върху канава - Подарете на 12 годишното дете отпечатана върху канава негова снимка в голям размер, подходяща да бъде окачена на стената в стаята му. Със сигурност ще се прехласне по този подарък.

Подарък за кръщене на дете


Един от най-важните моменти след раждането на детето е неговото кръщене. На този празник се канят всички най-близки роднини и приятели. Подаръците, които се носят на кръщене са по правило скъпи, луксозни и остават за спомен от този ден.подаръци за кръщене, дрешки, златно кръстче, сребърна лъжица

 1. Семеен портрет - Изненадайте семейството с ръчно нарисуван портрет по снимка.семеен портрет
 2. Сребърна гравирана лъжичка - Поръчайте да гравират на лъжичката името на детето и датата на неговото кръщене. Сребърната лъжичка се подарява като пожелание детето да има късмет в живота.
 3. Златна гривничка с името на детето или златно кръстче - Можете да му подарите и златна паричка или медал за кръщене. Златото е един от най-предпочитаните подаръци по този повод.
 4. Дрешки - Ако вие сте кръстниците на детето, по традиция трябва да му подарите красиви нови дрешки, с които то да бъде облечено след ритуала.
 5. Одеялце - Подарете му персонализирано пухкаво одеялце с бродерия с неговото име и датата на празника.
 6. Комплект кутийки за косичка и зъбче - Сребърни кутийки, които могат да бъдат гравирани на капаците. Те ще запазят първата отрязана косичка на бебето на кръщенето, а по-късно и неговото първо паднало зъбче. Виж тук

Тук ще намерите още много Оригинални подаръци за кръщене

Подарък за кръстници на дете

подарък за кръстници, икона, подарък за кръщенеКръстниците по традиция се избират по наследство. Ако не искате да спазвате традицията, най-вероятно ще поканите за кръстник на вашето дете, някой от най-близките ви хора с качества и добродетели, които цените.

Кръстникът според християнската традиция има важната задача да представи детето пред Бог. Като благодарност родителите му поднасят подарък, който да му остане за спомен от този тържествен ден.

 1. Гравирана кутия със свещ - Дървена гравирана кутия със свещ с нарисувана на нея икона. Виж тук
 2. Икона - Подарете на кръстника или кръстницата на вашето дете красива, ръчно нарисувана икона на Света Богородица или Свети Мина, закрилник на семейството.
 3. Вино с икона и стъклен бокал - В онлайн магазините ще намерите различни варианти на този подарък. Ето как изглежда
 4. Златна монета с Богородица - Стойностен подарък, който ще остане за спомен за цял живот. Разгледай тук
 5. Хавлия за кръстници - Вземете за кръстника на вашето дете бродирана хавлия. Поръчай тук
 6. Карикатура по снимка - Ако не държите на строгото спазване на традициите спокойно можете да заложите на малко по-нестандартен подарък, който обаче ще остане скъп спомен години наред. 

Подарък за рожден ден на дете


подаръци за рожден ден на дете, книги, дрехи, нощна лампаДа обобщим накратко кои са най-подходящите подаръци за детски рожден ден:

 1. Дреха - Да поднесете дрешка за подарък на дете е добра идея, когато сте поканени на първия му рожден ден. Ако избирате подарък за тийнейджър също може да подарите маркова дреха или маратонки, но много добре съобразете избора с вкуса на рожденика или рожденичката.
 2. Играчка - По-горе в статията ви посочихме какви играчки са подходящи за всяка възраст.
 3. Аксесоар за детската стая - Този подарък е подходящ за по-големи деца. Едно дете на 4 години няма да оцени новата настолна лампа или килим. Но за един първокласник би било вълнуващо да нареди работния си кът, където ще пише своите домашните.
 4. Преживяване - Подарък преживяване е подходящ за деца над 9-10 години. И все пак трябва да е предвидено присъствието на възрастен.
 5. Книга - Ние смятаме, че подаряването на книги е подходящо за всякаква възраст. За щастие в книжарниците се намират книги дори за най-малките. Да възпитате у детето любов към книгите и четенето е важна задача за всеки родител. От нея зависи бъдещето и успехът на всяко дете.

А ако случайно търсите подарък за вече пораснало дете, то вижте също Подаръци за Тийнейджърка – Оригинални и Яки Идеи и Топ 55 подаръци за тинейджър