Първият рожден ден е свързан с много емоции. За родителите, разбира те. Момченцето на една годинка дори няма да го помни. Но не пречи пък да има страхотни снимки от този празник.

Ако сте поканени на такъв рожден ден или просто познавате семейство с детенце, което ще празнува първи рожден ден скоро и искате да уважите празника, то ние ще ви помогнем с най-готините или пък най-практичните идеи за подаръци.

Кои са най-подходящите подаръци за едногодишно момченце?

оригинални идеи за подаръци за момче на 1 годинка

Избягвайте да подарявате пари в брой, особено като подарък за първи рожден ден. По-добре купете ваучер и оставете родителите сами да преценят от какво имат нужда.

Питайте ги, ако се колебаете, че вашият подарък може да се дублира, или вече го имат.

Подаръци за първи рожден ден момче


Дали ще изберете играчка за едногодишно момче или пък аксесоар за родители, който да ги улесни в отглеждането на детето - важно е само да се съобразите с възрастта.

Ние сме подбрали списък с актуални подаръци, които са придружени от насоки при закупуването им.

Оригинални подаръци

оригинални идеи за едногодишно момченце фотосесия пъзел дрешки обувки

 1. Персонализирано колие с име - един трогателен и личен подарък е колие, на което ръчно е изписано името на детето. То може да бъде оставено като спомен на видно място в къщата, а след години да се предаде на детето, за да го носи.
 2. Карикатура по снимка - Оригинален подарък, който ще напомня както на родителите, така и на самото дете за времето, когато то е било още малко. интересен подарък за първи рожден ден на момченце карикатура по снимка
 3. Фотосесия - Разбира се, че фотосесия! Да сте видели модерна майка без пълна памет на телефона с опити да направи най-перфектната снимка на детенцето си? Подарете на родителите фотосесия за тях и малкото им момченце по-случай първия рожден ден.
 4. Гумена играчка - На една годинка зъбките на момченцето тепърва растат. Една гумена играчка за хапане доста ще облекчи сърбежът при растежа на зъбките на детето, пък така и плачът ще намалее, а родителите ще успят да си починат.
 5. Камиончета, колички, пожарни и полицейски коли - За момченце на във всички възрасти е удачно да се подарят такива превозни средства. Внимавайте обаче играчките да са съобразени според възрастта. Производителите правят така играчките, че да са безопасни за децата. За едногодишно момче най -добре да подарите гумена количка или играчка, която е едно цяло (т.е. няма дребни части, с които момченцето да се задави).
 6. Комплект дрешки - блузка и панталонче - Традиционен подарък! Ще кажете, че е за момчето, за да изглежда готин, но е повече за родителите. Те имат нужда от голяма бройка дрешки за сменяне, тъй като знаете колко много се цапат децата.
 7. Обувки - Ние съветваме да купите обувки с един два номера по-големи. Защото детските крачета растат толкова бързо, че ако не веднага, то до няколко месеца вече ще са в употреба. А рискът да подарите нещо, което детето ще израсне след седмица две, е голям.
 8. Чанта за бебешки аксесоари - Още една идея за подарък на родителите. Истината е, че покрай отглеждането на едно дете има толкова много дреболии, играчки и аксесоари, че дори вече да имат такава чанта, още една няма да им е излишна.
 9. Стол люлка - Приспиват детето бързо и лесно, а пък могат да се ползват и просто за забавление.

Интересни подаръци

интересни подаръци за момче на 1 годинка столче за хранене кенгуру дрънкалка гарне

 1. Столче за хранене - На една годинка момченцата тъкмо прохождат или вече са проходили. Столчетата за хранене за полезни, за да не позволяват на детето да шава. Отделно е много лесно за почистване.
 2. Кенгуру - Кенгуруто е полезен подарък не само за млади родители с новородено, което не може да ходи. Тъкмо проходило момченце на една годинка се изморява бързо. С кенгуруто ще може да си почине и после пак да ходи.
 3. Пеещо гърне - След първия рожден ден на едно момче идват дните, в които памперсите трябва да спрат да бъдат необходими. Пеещите гърнета работят на топлинен принцип. Сещате се, нали? Е, много весел подарък! А дори не е скъп! Купи тук
 4. Спален комплект - Комплект за бебешкото креватче е чудесен подарък за първи рожден ден. С камиончета и колички за момчетата.
 5. Буталка - Буталката е весела, шарена играчка, която стимулира прохождането на детето. Вземете в цвета, която вашето момченце се харесва най-много.
 6. Дъвкалка - Какво ви споменахме по-горе за растящите зъбки? Е, освен гумите играчки си има създадени специални играчки за дъвчене. Облекчават сърбежа и помагат на зъбките на излязат по-бързо като стимулират венеца. Избери тук
 7. Проходилка - Прохождането както ви споменахме на 1 годинка е или вече факт или предстои всеки момент. Изберете проходилката спрямо пола, за да е по-забавно на детето.

Детски играчки за момче на 1 година


детски играчки подарък за първи рожден ден на момче

Няма как подарък за едногодишно дете да не мине без играчка. То на децата не остават много други неща за подарък. Ако искате конкретно да подарите нещичко на детето, а не на родителите, то играчката със сигурност е първият ви избор. Въпросът е каква играчка? Ето няколко предложения от нас.

 1. Конструктор - Винаги е подходящ подарък. Единствено отново напомняме да съобразите да купите конструктор за едногодишно дете. Избери тук
 2. Пееща въртележка с играчки - Не е само за бебета. На една годинка момчетата все още се забавляват с шарените въртящи играчки.
 3. Парцалена кукла - Куклите не са само за момичета. Подарете парцалена кукла моряк, капитан или полицай. Момчетата много ги обичат. Купи тук
 4. Играчки за вана - Така къпането на дребосъка ще бъде лесно и забавно.
 5. Занимателна играчка - Играчка, която предразполага децата да се научат да отварят и затварят цип. Да разпознава цветове и звуци и да бъде по сръчно с пръстчетата. Купи тук
 6. Дървено влакче - Те са цветни и безопасни. А децата обичат да играят на "Пуф-паф". Купи тук
 7. Плюшена играчка - При съмнения в избора на подарък, с плюшена играчка просто няма как да сбъркате.
 8. Говорещи и пеещи книжки - Децата се учат да натискат бутони и да комуникират с тях. Забавни и цветни. Избери тук

Подаръци за новородено момченце


подаръци за новородено момче колаж от снимки бебефон беберон отпечатък от стъпки

Подаръците за новородени дечица често са играчки или вещи, които по-скоро биха помогнали на родителите. Все пак малкото момченце няма да има представа дори кои са тези хора, които така сладко му се усмихват.

 1. Отливки и отпечатъци на ръчички и крачета - Това е символичен подарък, който ще остане като спомен за дълго време след събитието. Той ще кара родителите да се усмихват и с умиление да си спомнят колко малко е било тяхното отроче някога. Поръчай тук
 2. Шише за мляко - Шишето за мляко е неизменен аксесоар, когато говорим за малко бебе. С разнообразни форми и дизайни, или пък персонализирани с лични надписи върху тях, бутилките за мляко си остават един от най-подходящите подаръци при кръщене на бебе.
 3. Бебешки дневник - За да могат родителите да описват важните моменти докато момченцето стане на 1 годинка, че и след това. Купи тук
 4. Колаж от снимки на детето - Уникална изненада и винаги актуална. Просто харесайте няколко снимки и рамка за колажи и сте готови с подаръка. Купи тук
 5. Албум от снимки - ръчно изработете албум със снимки за всеки важен момент от живота на детето - по една снимка за месец от развитието или по цяла страница. Изборът е ваш.
 6. Червено конче със златна монетка - Подарява се за здраве и късмет! И против уроки!
 7. Комплект за сменяне на памперси - Много полезен аксесоар за майки и бащи на малко момченце.
 8. Бебешка козметика - Пудри, кремчета, бебешко олио. Има много варианти. Може да се консултирате с родителите, ако имат предпочитания към марка или необходимост от определен продукт. (СНИМКА КОЛАЖ)
 9. Бебефон - С бебефона спокойно ще може родителите да оставят момченцето само в другата стая и да го наблюдават, вместо да бдят над него денонощно. Ето и начин да си гарантиране едно спокойно кафе с тях в кухнята. Купи тук
 10. Книга за бебетата - За родителите на новородено дете е важно да се образоват повече за отглеждането на дете. Ето страхотен подарък за тях.
 11. Биберон - Изберете го цветен. Дечицата харесват пъстри предмети.
 12. Уред за затопляне на мляко или стерилизатор – и за двете е важно да знаете с какъв вид шишенца-биберони ще работят. Докато стерилизаторът може да е както за микровълнова, така и отделен, за затоплянето на мляко е абсурд да ползвате микровълнова – всички полезни вещества отиват на вятъра. Ето защо е нужен специален уред, който с малко нагорещена вода затопля млякото до подходяща температура.
 13. Сет за хранене - Всяко момченце, независимо дали на 1 годинка или по-малко има нужда от сет за хранене

Подаръци за момченце на 1 годинка за всякакви поводи


подаръци за момче на 1 годинка подходящи за всеки повод леген за къпане комплект спаен играчки

Знаем, че освен подаръци за рожден ден, има и други поводи подарък за едногодишни момчета. Ако търсите идеи за подарък за кръщене, може да разгледате тази статия. В същото време, продължете да четете за актуални подаръци при всякакви поводи за момче на 1 годинка.

 1. Корито за къпане - Удобен и практичен подарък. А в него може момченцето да си играе с гумени играчки за вана.
 2. Интерактивни играчки - Интерактивните играчки помагат на детето да се учи на различни неща. Развиват умения най-вече. Няма да сбъркате, ако вземете и играчка, подходяща за по-голямо дете. Родителите ще я запазят и използват скоро.
 3. Лего - Момчетата обичат да строят и да се занимават с подреждането на конструктори. Легото е много популярен подарък. И отново няма проблем, ако изберете за по-голяма възраст на детето. Ще си играе с легото по-късно.
 4. Портрет по снимка - Оригинален подарък, който ще напомня както на родителите, така и на самото дете за времето, когато то е било още малко. портрет по снимка подарък за първи рожден ден на момченце
 5. Килимче за игра - На една годинка, когато момчето често играе на земята е добре да има шарено килимче за игра. Избери  тук
 6. Хавлия за баня - Просто аксесоар, който винаги е необходим.

Уникални подаръци

уникални подаръци за момче на 1 годинка кошара кашон за играчки дрънкалка

 1. Играчка робот - Изберете гумена или поне обезопасена, за да не се нарани.
 2. Книга за растящи деца - Нали ги знаете онези книги със страници от дебел картон, големи пъстри картинки и кратка история? Изберете такава книжка. Колкото и такива да има детето - още една нова винаги е нужна.
 3. Кутия за играчки - Нали някъде трябва да се съхранят всички онези дребни играчки. Пък и чувството да стъпиш на една от тях не е приятно!
 4. Детски метър за стена - Така ще може да следите колко бързо расте детето. Готиното е, че и момченцето само ще може да го прави. Купи тук
 5. Музикална играчка - Има всякакви варианти на пеещи играчки. При натискането на разни бутони, запяват разни звуци. Те са много обичани от малките деца. А пеещите колички - от момченцата
 6. Кошарка за игра - Така родителите няма да се притесняват, че се налага да излязат от стаята за малко. Детето ще е в безопасност.
 7. Ваучер за магазин за играчки или бебешки принадлежности - Ако пък се притеснявате, че ще вземете нещо ненужно, може да подарите и ваучер. Така родителите сами ще отидат в магазина и ще изберат какво им е необходимо :)
 8. Одеялце и възглавничка с инициали - Красиво изписано одеялце и възглавничка с инициалите на момченцето е оригинален и креативен подарък за първи рожден ден. Виж тук

Надяваме се нашите предложения за подаръци за момче на една годинка да са ви харесали и да успеете да изберете подарък. Ако имате други идеи, може да ги добавите в коментарите.

Междувременно може да видите и нашите предложения за подаръци за момичета на една годинка. Ако пък имате нужда от подарък за кръщене, разгледайте и тях.