Всички познаваме поне по един човек, който е луд по това да експериментира в кухнята и непрекъснато да приготвя нови и вкусни ястия. Независимо дали става въпрос за жена или мъж кулинар, този човек  не може да изкара дори и ден извън своята любима кухня.

Затова и когато дойде време за празнуване и подаръци, ние трябва да сме подготвени да подарим нещо подобаващо на готвача в живота ни. Вижте нашия подробен списък с подаръци, с които ще направите всеки един кулинар безкрайно щастлив.

Идеи за подаръци на готвачи и кулинари

интересни идеи за подаръци на готвач

Идеи за подарък на готвач


идеи за подарък на готвачка тенджера престилка комплект шпатулиАко ваш приятел или приятелка е ентусиазиран готвач, или пък това е тяхната професия, с която те си изкарват прехраната, подаръкът им трябва задължително да бъде нещо, което е свързано с мястото, където прекарват най-много време. А това е именно кухнята. Вижте нашите предложения за подаръци, подходящи за готвачи.

 1. Електрическа мелничка за пипер - Едно хубаво ястие не може без черен пипер. Затова и мелничката за черен пипер е един супер подарък в случая. Намери тук.
 2. Статуетка-готвач - Забавен и оригинален подарък, който ще остане за спомен на своя получател и ще му напомня както за празника, така и за неговата страст да готви.
 3. Въртяща се поставка за торта - За моментите, в които той или тя са приготвили вкусен сладкиш - този подарък ще улесни неговото нарязване.
 4. Карикатура на готвач - Карикатурата е забавен и личен подарък, който ще направи своя получател наистина щастлив. карикатура за готвач личен персонализиран подарък
 5. Мраморна точилка със стойка - Едновременно красив и практичен подарък, който ще бъде полезен за всеки човек, който обича да готви.
 6. Мерителни съдове - Комплектът за измерване на количества е задължителен аксесоар, за да могат пропорциите за вкусните ястия да бъдат точно отмерени.
 7. Престилка с уникален дизайн - Дарт вейдър, забавен надпис или съблазнително женско тяло - изборите на дизайни върху кухненските престилки са безбройни и се изисква само креативност и чувство за хумор. Намери тук.
 8. Ръкавица за фурна - За да може той да вади горещите тави от фурната безопасно.
 9. Вилица за барбекю - Един подарък, който със сигурност ще влезе в употреба на някой пикник или пък на излет в планината. Намери тук.
 10. Купа за салата с лъжици - Практичен подарък за готвач, който ще запълни неговата кухненска колекция от кухненска посуда.
 11. Тенджера под налягане - Това е мечта на всеки кулинар, който обича нещата да стават бързо и безпроблемно. Шансът да има вече такава обаче никак не е малък, затова по-добре проверете предварително.

Оригинален подарък за хора, които обичат да готвят


Оригинален подарък за хора които обичат да готвят точилка карта на света Дори и да не е професионален готвач, достатъчно е получателят да обича да готви, за да се зарадва от сърце на хубав подарък, който ще му помогне в безкрайните приключения в кухнята.

 1. Комплект форми за сладки - Символичен подарък, с който може би намеквате, че бихте опитали от онези страхотни сладки, които вашият човек прави понякога.
 2. Машина за пуканки - Е, това няма толкова да му помонгне в приготвянето на ястията, но какво пък - всеки обича ароматни, топли пуканки.
 3. Лепяща се черна дъска - За онези, които не само обичат да готвят, но и да експериментират и да изпробват нови рецепти. На черната дъска те ще могат веднага да записват някои от гениалните си хрумвания.
 4. Дървени лъжици за салата „Тенис ракети“ - Това е забавен избор на подарък, който ще бъде използван ежедневно от своя получател с усмивка.
 5. Форми за варене на яйца с оригинален дизайн - За всички, които не са фенове на досадното белене на варени яйца.
 6. Домашна машина за захарен памук - И това не е точно подарък, който ще помогне на вашият готвач в приготвянето на храната, но пък хайде де - машина за захарен памук вкъщи -няма някой, който да не бъде очарован от подобно нещо.
 7. Личен печат за сладки - Печатът с букви ще позволи на кулинара да прави свои собствени, "брандирани" сладки и тестени изделия.
 8. Портрет - Портрет на получателя с готварска престилка и шапка е един наистина уникален и запомнящ се подарък, който той ще помни дълго време. портрет по снимка подарък за готвачка
 9. Нож за Пица – Мечът на Дарт Вейдър - Ако той или тя са фенове на сагата "Междузвездни войни" това е идеалният подарък за тях.
 10. Кулинарна скреч карта на Европа - Тя представя над 100 специалитета от стария континент, които получателят може да изтрие щом веднъж е приготвил. Или пък опитал - това ще си прецени сам. Намери тук.
 11. Държач на лъжици - За да не падат постоянно в соса или в горещите спагети.
 12. Уред за брандиране на пържоли - Уред, който ще предаде идентичност на всяка пържола, приготвена от вашия получател. Намери тук.

Кухненски подаръци за кулинари


Кухненски подаръци за готвачи кутии за храна поставка за вино фондю нож за пицаЗа човек, който обича да готви, кухненските аксесоари са нещо ценно и неизменно. Точно това ги прави и прекрасен избор за подарък на готвач или на човек, който просто се наслаждава на това да готви.

 1. Стъклена кухненска дъска - Изискан и стилен аксесоар, който ще допълни кухненския инвентар на своя получател и ще му помогне в безкрайните готварски приключения.
 2. Чугунено фондю - Фондюто е кухненски уред, който се използва за разтопяването на различни видове сирена или шоколад. То ще намери чудесно приложение в притежанията на всеки един авантюрист в кухнята. Намери тук.
 3. Плоча за печене на пица със стойка - Вкусната пица е любимото ястие на милиони хора по света. Подарете на вашия кулинар плоча за печене, с която той ще може да приготвя най-вкусните пици.
 4. Комплект купи и аксесоари - Всеки човек, който прекарва много време в кухнята, би се зарадвал на нов комплект купи или съдове, в които да държи различните съставки на ястията.
 5. Комплект дъска за сирена с ножове - Добрите ножове в комплект с дъска за рязане са мечта за всеки готвач. Намери тук.
 6. Тиган за яйца - сърце - Сантиментален и оригинален подарък, който ще зарадва своя получател, особено ако той има половинка, за която да готви сутрин.
 7. Магнитен часовник за хладилник - Този аксесоар е чудесен за следене на времето за приготвяне на дадено ястие и засичане на интервалите за печене, охлаждане в хладилника и тн.
 8. Фурна за пица - Уред, с който приготвянето на пици става бързо, лесно и вкусно.
 9. Поставка за вино - Хубавата храна върви с хубаво вино. А хубавото вино има нужда от хубава поставка, на която да се държи. Намери тук.
 10. Каничка с виме - Един забавен подарък, който ще внесе чар във всяка кухня и ще предизвиква усмивки всеки път, когато се появи на масата.
 11. Електрическа кутия за обяд - За да може вкусното ястие да остане топло и свежо, когато е взето за "по пътя".

Аксесоари за готвачи


кухненска везна шейкър ножица за тесто горелка за фламбиранеДобре оборудваната кухня е добра кухня. А готвачът в такава кухня е щастлив готвач. Ето няколко добри идеи, които несъмнено ще направят всеки човек със страст към приготвянето на ястия щастлив.

 1. Дигитална кухненска везна - Модерен и удобен аксесоар, с който вашият кулинар ще отмерва точно съставките на всяко свое творение. Намери тук.
 2. Ножица с 5 остриета - Идеална за нарязването на всякакви продукти, удобна за почистване и съхранение.
 3. Мини кухненска горелка - Ако получателят е професионален готвач, това е подарък, който той със сигурност ще оцени. Намери тук.
 4. Валяк за рязане на за ленти от тесто - Това ще помогне за създаването на красиви сладки и десерти.
 5. Оливерник - Символичен подарък, който ще краси масата на своя получател.
 6. Сет за барбекю - Пълният комплект за барбекю е отличен подарък за човек, който обича да готви.
 7. Отделител на жълтък - Полезен уред, който спестява доста усилия и време в кухнята.
 8. Забавни вилички за парти хапки - С формички като пирони, мечове или рибени кости, виличките за хапки ще вкарат настроение във всяко ястие и събиране. Намери тук.
 9. Прибор за сервиране на спагети - С този уред сипването на спагети става изключително лесно и бързо.
 10. Шейкър - Ако вашият готвач обича да забърква и напитки, металният шейкър е подаръкът за него.

Апетитът идва с яденето, а идеята за оригинален и готин подарък - с добрия списък.  Надяваме се нашият да ви е харесал и в него да сте намерили точно онова, което сте търсили за вашия готвач. Ако пък вашият получател има други хобита освен да готви можете да разгледате нашите идеи за подаръци за Ловец и Рибар. Да ви е сладко!