Прието е на сватбата младоженците да поднасят дребни подаръчета на своите гости, които им остават за спомен. Някога на гостите поднасяли хавлии, бродирани кърпички и дори чаршафи. В днешни дни младите двойки предпочитат на сватбата си да подаряват на своите гости красиви малки сувенири или дребни практични вещи.

Какви подаръци да избера за гостите на сватбата?

Интересни идеи за подаръци за гостите на сватбата

Подаръци за гости на сватба


Гостите на сватбата обикновено са най-близките хора на младоженеца и булката. Хубаво е бъдещото семейство да подари малко подаръче за спомен от сватбата на всеки уважил ги с присъствието си.

Нестандартни подаръци

нестандартни сватбарски подаръци за гостите на сватба ветрило клечки кибрит пура малко цвете

Ако искате да подарите нестандартни подаръци на своите гости за спомен от сватбата, предложенията тук са точно за вас.

 1. Ветрило за дамите - Бяло ветрило с орнаменти на дантела е тематичен подарък за сватба. Особено подходящ за летните сватби. Разгледайте тук
 2. Пура за господата - Изискана хаванска пура с панделка е нестандартен, ефектен подарък за мъжката половина гости на сватбеното тържество.
 3. Шоколадови яйца за децата гости на сватбата - Ако сте решили да зарадвате всички ваши гости, то на дечицата може да им поднесете киндер яйца, които освен че ще бъдат хапнати с удоволствие, ще им оставят и малка играчка за спомен.
 4. Сватбена магнитна книжка - С ваша сватбена карикатура на корицата.книжка магнит със сватбена карикатура спомен за гостите на сватбата
 5. Кактусчета или сукуленти - Сукулентите са много красиви саксийни растения, които не изискват много грижи, но пък радват с красотата си дълги години. Украсете малките саксийки сукуленти с копринена панделка или дантела и ще получите един много ефектен подарък за вашите гости.
 6. Персонализирани кибрити - Може да поръчате кибритени кутийки с отпечатани вашите имена и датата на сватбата ви. Кибритът ще остане за спомен на вашите гости, а някой път и може да ги "спаси", ако ненадейно останат без запалка.
 7. Разделител за книги - Този подарък набира популярност в последните години, защото е ефектен и полезен същевременно. Виж тук

Направи си сам подаръци

Направи си сам интересни оригинални подаръчета за гостите оригами лебед торбички с кафе картички корабийки във формата на сърце

За сръчните и креативните изработката на красиви "Направи си сам" подаръчета за гостите на сватбата е по-скоро удоволствие отколкото задължение. Пък и ще спестите някой лев, което също си е голям плюс.

 1. Лебед оригами - Дори никога да не сте правили хартиени оригамита, в интернет ще намерите много клипчета и схеми. Изненадайте вашите гости с лебед оригами, направен от вас.
 2. Персонално писмо до всеки от гостите - Напишете на всеки от гостите лично послание на малко листче хартия и го приберете в стъклено шишенце. Това персонално послание има голяма сантиментална стойност и ще остане скъп подарък за вашите гости.
 3. Пликче с ароматно кафе - Изберете качествено кафе със силен аромат и напълнете с него кесийки, украсени с панделки от коноп.
 4. Сърца от полимерна глина - Вземете бяла полимерна глина, разточете я на тънък пласт и изрежете с формичка за сладки сърчица или други фигури по ваш избор. Надпишете всяка фигурка с вашите имена и датата на сватбата ви.

Практични подаръци за гости на сватба


Практични подаръчета за гостите на сватба бурканче с мед камъче свещник

Ако предпочитате да подарите на вашите гости нещо практично, което ще могат да използват, разгледайте следващите предложения:

 1. Бисквитка с инициали на младоженците - Ароматна бисквитка, кексче, макарон - вкусно допълнение към кафето за следващата сутрин.
 2. Бурканче с мед - Бурканчето с мед е много актуален подарък. Младите двойки го избират заради посланието да им е сладък като мед животът. Разбира се гостите ви могат да решат да го запазят за спомен от сватбата ви, а могат и да го хапнат за ваше здраве.
 3. Магнитче отварачка със сватбен мотив - Полезна вещ, която ще им остане спомен от сватбата. Виж варианти 
 4. Свещ камъче - Много ефектна свещ във формата на камък. Разгледай тук
 5. Огледалце със сватбен мотив - Огледалце с капаче, върху което има картина на булка и младоженец. Ако искате да персонализирате, може да поръчате огледалото да е с ваша снимка и имената ви.
 6. Дървена лъжица за мед - Украсете я с голяма панделка. Може да изпишете инициалите си с пирограф.

Евтини подаръци

евтини бюджетни подаръци а гостите на сватбата пръчици канела малка статуетка ангелче бутилчица с камъчета и лилава панделка

Сватбата е и без това скъпо събитие и без да се дават допълнителни пари за подаръци за гостите. Ако искате да спестите част от разходите, подарявайки евтини, но все пак стилно изглеждащи подаръчета ние имаме няколко оригинални идеи.

 1. Аметист в стъклено шишенце - Ефектен подарък в лилав цвят - дребни аметистчета в стъклено шишенце с голяма лилава панделка. Виж тук
 2. Канелена пръчица с панделка - Можете и сами да си направите този подарък. Завържете две канелени бъркалки с хубава сатенена панделка и картонче с имената ви и датата на сватбата.
 3. Украсена подкова за късмет - Изберете дървена или метална подкова и я вържете с панделка. Ако нямате време да се занимавате лично, може да си поръчате готови подаръчета.
 4. Кърпичка с извезани инициали на младоженците - Копринена кърпичка с имената на младоженците и датата на сватбата им е класически подарък. Ако искате по-бюджетен вариант, може да изберете красива кърпичка с бяла дантела без да я персонализирате.
 5. Кесийка с бонбони - Няколко бонбончета или бадеми в бял шоколад, в картонена кутийка или кесийка от плат - бюджетен, но същевременно ефектен подарък.
 6. Керамична или стъклена фигурка - Фигурка на лебед, младоженци, пеперуда, сърце или нещо друго по ваш избор е подходящ подарък за сватба, на която са поканени много гости, защото няма да натовари чувствително бюджета ви.

Интересни подаръци

идеи за интересни подаръчета за гостите на сватба дървена фигурка сърце с младоженци гравирана дата и имена костери подложки за чаши с датата на сватбата

Истината е, че колкото и стилни да са подаръците за гoстите на сватбата, ако подаръчето е клише повечето хора не биха го запазили. Ако обаче заложите на малък, но интересен и оригинален подарък всеки гост с радост ще запази спомена години наред.

 1. Ръчно изрисувани камъчета -   Бели камъчета, изрисувани с нежни рисунки с различни романтични мотиви - един изключително красив подарък за хора с отношение към изкуството.
 2. Магнит, огледалце или отварачка с карикатура на младоженците - Пъстър, забавен и много ефектен подарък за вашите скъпи гости. Поръчайте дигитална карикатура и я отпечатайте на предмет по ваш избор. магнитче за хладилник със сватбена карикатура на младоженците подарък за гостите на сватбата
 3. Бутилчици с вино с персонализиран етикет - 50 милилитрови ефектни бутилки с вино с етикет, на който са отпечатани имената на младоженците. Научи повече
 4. Скреч карти с пожелания - Забавен начин да пожелаете на вашите гости здраве, късмет, любов и куп други неща. Разгледай тук
 5. Сребърна лъжичка - Сребърна лъжичка със сърчице на края на дръжката или две лъжички с гравирани имената на младоженците и вързани заедно с панделка.
 6. Дървена фигурка - Дървените фигурки на лебед, сърце, цвете и др. са също красив и изискан подарък, който позволява да бъде персонализиран. Виж тук
 7. Подложка за чаши с надпис - Още едно предложение за персонализиран подарък. Научи повече

Оригинални подаръци

оригинални малки подаръчета за гостите на сватба розова вода персонализирана свещ с надпис декупаж мида с перла и късметче глинено гърненце с мед и дървена лъжичка

Оригинални, нестандартни, интересни подаръчета за гостите на сватбата - все думи, с които се описват най-незабравимите спомени, които можете да поднесете на своите гости.

 1. Мускалче с розово масло - Оригинален и ароматен подарък с фолклорен мотив, за ценителите на традициите и фолклора.
 2. Значка с карикатура на младоженците - Забавен и закачлив подарък. Отличете вашите гости като им закачите значки с ваша сватбена карикатура.подаръци за гостите на сватба значка със сватбена карикатура
 3. Дървена щипка с Него и Нея - Представлява изрисувана дървена щипка с целуващи се булка и младоженец в бяло и черно.
 4. Survival kit - В красива сватбена кутийка за подарък поставете различни средства за освежаване или срещу махмурлук - Аспирин, Алказалцер, кафе, витамини. Може да им бъде полезен в деня след сватбата.
 5. Ароматизирана свещ - Персонализирана или с класически сватбени мотиви, ароматната свещ е подарък, който винаги се приема много добре. Разгледай свещи
 6. Шоколад с персонализиран етикет - На пазара се предлагат различни по грамаж и качество шоколади. Може да изберете класически белгийски или обикновен млечен шоколад. На опаковката ще отпечатат имената ви, датата на вашата сватба и евентуално лично послание за гостите на сватбата ви.
 7. Керамично бурканче с дървена лъжичка - Още едно предложение за подарък с фолклорен мотив. Изключително красиви, изпъстрени с фолклорни мотиви керамични бурканчета с капаче и дървена лъжичка. Виж ги тук
 8. Мида, украсена с морски елементи - Интересен и красив подарък за гости на сватба с морски мотиви - красива мида, украсена с морска звезда, перли и раковици. Разгледай подаръка тук

В случай че още не сте избрали подаръците за шаферките и за кумовете ви, то може би ще ги намерите сред предложенията в Оригинални Идеи за Подаръци за Шаферки и Подаръци за кумовете на сватба