Шаферки на булката обикновено стават най-близките й приятелки. Те играят много важна роля на сватбеното тържество. В знак на благодарност е прието булката да поднесе атрактивен и вълнуващ подарък на всяка от тях.

Кои са подходящите подаръци от булката за нейните шаферки? Кога да ги поднесе – на моминското парти или на сватбения ден? Подбрахме за вас разнообразни подаръци за шаферки. Някои от тях са подходящи за моминското парти, други за деня на тържеството.

Интересни идеи за подаръци за шаферки от булката

интересни оригинални идеи за подаръци за шаферките на сватба

Кои са подходящите подаръци от булката за нейните шаферки? Кога да ги поднесе - на моминското парти или на сватбения ден? Подбрахме за вас интересни идеи за подаръци за шаферки. Някои от тях са подходящи за моминското парти, други за деня на тържеството.

Подарък за шаферки


Подарък за шаферка гримове златно шампанско професионален грим бижу корона

По неписано правило за подарък за шаферките обикновено се избират предмети, които подчертават тяхната красота и женственост. Вижте кои са нашите предложения за подходящ подарък за шаферки:

 1. Фотоалбум - Фотоалбум в сватбен стил, в който да съберат снимките от сватбеното тържество. Мил спомен от вашата сватба.
 2. Несесер за гримове - В него може да добавите украсено с панделка червило, спирала, лак за нокти.
 3. Чаша с карикатура - Подарете им ваша обща карикатура, отпечатана върху чаша. Така докато си пият кафето, все едно ще бъдат с вас.чаша със сватбена карикатура интересен подарък за шаферка
 4. Златно шампанско Розе - Ефектен и блестящ подарък за бляскави дами. Виж тук
 5. Значка с надпис "Отборът на булката" - Тази значка е по-скоро добавка към основния подарък. Сложете им ги в сватбения ден, за да ги отличите от останалите гости. Те ще носят с гордост титлата.
 6. Копринено шалче в тон с роклите на шаферките - Изберете ефирни шалчета в тон с шаферските рокли. Могат небрежно да си ги преметнат на врата или да вържат в нежна панделка на китките.
 7. Кристална диадема или грбенче за коса - Ако булката е принцесата на своята сватба, шаферките са нейните придворни дами. За да се отличат от останалите гости, те трябва да блестят. За повече аристократичен блясък, подарете им кристални тиари, гребенчета с перли, фуркети с камъни, с които да украсят косите си. Разгледай тук
 8. Козметични комплекти - Изберете им комплекти натурална козметика за лице и тяло. Няма жена, която да не хареса такъв подарък.

Оригинални подаръци от булката за шаферките

Ако сте креативна личност със собствен стил, изберете оригинални подаръци за вашите шаферки. Бихте могли да поднесете персонализирани подаръци или лично направени от вас.

Персонализирани подаръци

персонализирани подаръци от булката за шаферките огледалце с надпис картичка бутилка шампанско ветрило за спомен

 1. Гравирано огледало - Сребърно огледалце с гравирано послание и датата на сватбата. Чудесен персонализиран и скъп подарък, който ще бъде винаги под ръка в дамската чанта на вашите шаферки.
 2. Потничета с имената им и надпис "Шаферка" - Забавен подарък, подходящ по-скоро за моминското парти, отколкото за самата сватба. Бихте могли да ги персонализирате като поръчате да отпечатат личен текст, послание, снимка, карикатура върху тях.
 3. Персонална карикатура на всяка от тях - Изненадайте ги със забавен шарж по сюжет, който описва всяка от тях най-добре. Едната ви шаферка е купонджийка и душата на компанията, а друга заета бизнес дама - преекспонирайте леко качествата им в закачлива карикатура. А ако ви е трудно сами да измислите сюжета, то може да взаимствате от вече нарисувани такива. персонализирана карикатура подарък за сватба от булката за шаферката
 4. Подаръчна кутия с шампанско, бижу, свещ и тн. - Бихте могли сами да направите подаръчна кутия за всяка от вашите шаферки. На първо място изберете красива кутия. Напълнете я с шоколад, бутилка вино, някакво бижу, ароматна свещ и каквото друго се сетите. Според поверията подаръците трябва да са нечетен брой - 3, 5, 7 и тн.
 5. Ветрило или широкопола шапка за лятото - Вашата сватба е през лятото? Чудесна възможност да отличите шаферките си от останалите гости с атрактивен летен аксесоар като ветрило или широкопола шапка.
 6. Ръчно надписани картички - Не забравяйте да добавите към своя подарък за шаферките картичка с лично послание, с което да им благодарите за това, че са до вас в най-важния ден от живота ви.

Традиционни подаръци от булка за шаферки

 1. Шаферска рокля - Често булката решава да избере и подари шаферските тоалети. По този начин може да ги съчетае стилно с нейната булчинска рокля. А на шаферките ще им остане за подарък красива рокля за спомен.
 2. Сребърно колие с висулка - Изберете нежно колие с висулка, която носи послание - детелина за късмет, сърце за обич, подкова, калинка, паричка и тн.
 3. Кутия с ръчно направени бонбони белгийски шоколад - Всяка дама, обичаща шоколад, ще се разтопи пред това сладко и същевременно красиво изкушение.
 4. Миниатюри на маркови парфюми - Ако познавате вкуса към парфюмите на вашите шаферки, изберете им миниатюри на любимите им аромати или на близки на тях. Миниатюрите са в същите красиви шишенца, но в количество до 15 мл. Изключително подходящи при пътувания или за дамската им чанта. Виж тук

Подаръци за шаферка дете

подарък от булката за шаферка дете коронка кукла булка играчка дисни принцеса

Има ли нещо по-очарователно от сладка малка шаферка в бяла рокличка? Понякога избираме за шаферки момиченца на близки роднини, кумове, приятели. Какво се подарява в този случай? Ето няколко подходящи идеи:

 1. Рокля за дете шаферка - Изберете тоалета на малката шаферка. За целта предварително се уговорете с майката и го вземете заедно, защото трябва да се пробва. Може да комбинирате шаферската рокля с подходящи обувки.
 2. Кукла булка за малка шаферка - Няма момиченце, което да не обича да си играе с Барби. Затова една Барби-булка би била подарък-мечта за всяка малка шаферка. Погледни тук
 3. Бяла панделка, диадема с мъниста или мъничка тиара - Зарадвайте малката си шаферка с блестяща тиара. С нея ще сбъдне мечтата си да бъде принцесата от приказките, макар и само за един ден.
 4. Сребърни обици - Нежни детски сребърни обици с камъчета са подходящ подарък за малка шаферка. Когато купувате обици за дете е важно да изберете с удобна и здрава закопчалка.
 5. Детски парфюм - Още едно предложение, с което малката ви шаферка ще се почувства като важна дама в сватбения ден.

Идеи за сватбен подарък от шаферките


Поканени сте за шаферки от най-добрата си приятелка и искате да й изберете подарък, с който да й покажете колко държите на нея. Чували сте обаче, че на сватба е хубаво да се подаряват семейни, а не персонални подаръци и не знаете как да постъпите. Може да й подарите нещо лично на моминското парти, което ще й организирате, а да изберете за сватбения ден общ подарък.

Семеен подарък от шаферките

Вие сте най-добрите приятелки на булката, познавате вкуса и мечтите й. Изберете общ подарък за младоженците, съобразен с  нейните предпочитания.

 1. Сватбен портрет - Подарете общ портрет на бъдещите съпрузи. За целта ви трябва единствено тяхна обща снимка с добро качество. Този подарък ще запечата във времето момент на обич помежду им и ще остане скъп спомен за цял живот. семеен подарък за булката от шаферките сватбен портрет
 2. Фото пъзел със снимка на бъдещите младоженци - Може да изберете за подарък голям фото пъзел със снимка на двойката. Ще им осигурите няколко часа забавно занимание докато го наредят и ще им остане за спомен.
 3. Сатенен комплект спално бельо - Класически сватбен подарък, който повече оценяват жените.
 4. Сервиз от фин порцелан - За да стане едно жилище дом са нужни много вещи и предмети, създаващи уют. Красивият сервиз от фин порцелан със сигурност е един от тези предмети. Разгледай тук
 5. Екскурзия - Знаете, че вашата приятелка отдавна мечтае да посети някое райско кътче. Подарете й екскурзия до мечтана дестинация.
 6. Масичка за сервиране на закуска - С нея бъдещият съпруг ще я глези в неделните сутрини, сервирайки закуската й в леглото.
 7. Гифт карта за магазин за техника - Знаете, че бъдещата булка желае да си купи електроуреди за новия дом, но се опасявате, че може да дублирате подаръка с други гости. Подарете й гифт карта за магазин за техника и я оставете сама да си ги избере.
 8. Куфар - За бъдещите пътешествия младото семейство ще има нужда от удобни куфари. Вземете им комплект от два броя.
 9. Сватбена карикатура - Изненадайте младоженците със забавен сватбен шарж. Ще им остане скъп спомен и ще ги усмихва всеки път щом го погледнат. Сватбена карикатура подарък от шаферките весел запомнящ се подарък

А за подаръци за бъдещите годишнини, които сигурно отново ще празнувате заедно, може да почерпите идеи от Подаръци за годишнина от сватба

За булката от шаферките

По-долу събрахме списък с лични подаръци за булката от шаферките. Ако изберете да ги подарите в деня на сватбата, то не забравяйте също да подготвите, макар и по-скромен, подарък за бъдещия съпруг.

Подаръци, подходящи за моминското парти

подарък от шаферките за булката моминско парти готварски курс луксозно бельо масаж и спа фотосесия

 1. Ваучер за СПА процедура - Поглезете приятелката си преди сватбата като я изпратите на разкрасителен масаж. Ако предпочитате да го поднесете в деня на тържеството, изберете ваучер за двойка.
 2. Сватбените бижута - По традиция шаферките подаряват сватбените бижута. Направете си един момичешки шопинг ден и ги изберете, забавлявайки се заедно.
 3. Комплект готварска престилка, точилка и дъска - Закачлив подарък, който може да персонализирате като надпишете дъската и точилката с пирограф.
 4. Забавен шарж на булката - Ако сте решили да поднесете закачлив подарък карикатура, на която е само бъдещата булка, то по-добре е да го подарите на моминското парти. забавен шарж за булката подарък нестандартен подарък от шаферките
 5. Секси бельо - По-добре го подарете на моминското парти. Може да реши да е с него в сватбената нощ.
 6. Скреч карти за моминско парти - С тях настроението на моминското парти ще е на макс.

Препоръчваме ви да погледнете и идеите за подаръци в статията Подаръци за моминско парти

Подаръци, подходящи за сватбения ден

подаръци от шаферките подходящи за сватбения ден парфюм кутия за бижута синьо вино сатенен халат с персонализиран надпис булка

 1. Кутия за бижута - Красива кутия за бижута е подходящ подарък за булка.
 2. Парфюм - Най-голямата разфасовка от любимия й скъп парфюм - има ли дама, която не си е мечтала за този подарък?
 3. Луксозна готварска книга - Полезен аксесоар за всяка кухня и помощник на всяка млада домакиня.
 4. Цветно вино с гравирана чаша - Гравирайте имената на младоженците и датата на сватбата на чашата. Разгледай тук
 5. Ваучер за магазин за козметика - Като всяка млада дама, вашата приятелка със сигурност обича да си купува козметика и парфюми.
 6. Видеоклип с пожелания - Запишете емоционално видео с общи ваши спомени. Може да измислите начин да й го пуснете в сватбения ден. Само внимавайте да не я разплачете, защото няма да ви прости за размазания пред гостите грим.
 7. Сатенен сватбен халат с бродиран надпис "Булка" - Избери тук

Още много интересни и подходящи идеи за подаръци ще намерите в статиите 55 подаръци за най-добра приятелка и Топ 10 оригинални подаръка за сватба