Поканата да кумувате на сватба е чест, която носи много отговорности. Наред с многобройните задължения, с които кумовете се нагърбват, е и задачата за избор на сватбен подарък за младоженците.

В днешния практичен свят все повече двойки предпочитат предварително да се разберат какво да си подарят. По този начин си спестяват колебанията, свързани с избора на сватбен подарък и намаляват вероятността да сгрешат. И все пак вълнението при получаването на подарък изненада от кумовете си струва усилията.

За всички кумове, които предпочитат изненадата и за които поднасянето на подходящ подарък на младоженците е важен момент от тържеството, са предложенията ни, събрани в тази статия.

Кои са подходящите сватбени подаръци от кумове за младоженци?

Оригинални идеи за подаръци за младоженци от кумове

Подарък от кумовете


Кои са най-добрите предложения за сватбен подарък от кумовете? С какво трябва да се отличава подаръкът на кумовете от останалите?

Ако ще бъдете кумове на сватба, при избора на подарък за младоженците на първо място съветваме,  да заложите на нещо оригинално, впечатляващо и различно от останалите типични сватбени подаръци. Вижте какви предложения сме подготвили за вас.

Оригинален подарък

Оригинален подарък от кумове за младоженци златна монета статуетка дърво

Избирайки да поднесете оригинален подарък, бъдете сигурни, че той ще се отличи от морето сватбени подаръци и ще бъде запомнен от младоженците.

 1. Сватбена карикатура -  Номер едно сред всички сватбени подаръци. Забавната карикатура на младоженците ще остане приятен спомен от този ден. весела карикатура интересен, оригинален подарък за сватба от кумове
 2. Златна сватбена паричка - В миналото е било традиция да се подаряват златни пендари на булката. Като продължение на тази традиция, бихте могли да подарите златен медал или сватбена паричка. Освен че са красиви, те са и ценни предмети.
 3. Тандемен скок с парашут - В случай че предпочитате да зарадвате младоженците с преживяване и знаете, че те си падат по високия адреналин, предложете им скок с парашут или полет с парапланер.
 4. Ръчно изработена лампа - Развихрете въображението си и си представете вълшебна лампа, която носи пожелания за любов и щастие. Споделете визията си с автора и ще бъдете изненадани от ефектния резултат. Разгледай лампи тук
 5. Дървото на живота - Представлява ръчно изработено дръвче от естествени камъни. Символизира семейно щастие, благоденствие и късмет. Виж тук

Луксозен подарък

луксозен сватбен подарък, идея за изненада от кумовете за младоженците

Искате чрез подаръка да покажете колко са ви скъпи младоженците? Изберете луксозен подарък. В списъка по-долу ще намерите няколко предложения:

 1. Общ ваш портрет - Сигурни сме, че щом са ви оказали честта да ви поканят за техни кумове, младоженците ви чувстват много близки. Общ портрет на четирима ви ще бъде скъп и емоционален подарък за тях. луксозен портрет по снимка, стилен подарък за младоженци от кумове
 2. Семейна почивка - Организирайте съвместно пътуване до някое живописно и романтично място, за да се насладите на компанията си след сватбата.
 3. Луксозен сватбен фотоалбум - Фотоалбумът е вещ, която със сигурност ще им е нужна след сватбата. Изберете красив сватбен албум, защото той на практика ще пази хубавите спомени на двойката за цял живот.
 4. Комплект стилен декантер за вино и чаши със Сваровски елементи - Това е изискан подарък, който със сигурност ще използват, мислейки си за вас, докато споделят бутилка хубаво вино.
 5. Ваучер за СПА процедура - Организирайте им един релаксиращ, романтичен ден след сватбените вълнения в някои реномиран СПА център.

Подаръци за сватба


Продължаваме напред с идеи за интересни или типични сватбени подаръци, според предпочитанията на младоженците и на кумовете.з

Интересни подаръци

интересни сватбени подаръци звездна карта изкуствена камина поднос за закуска в леглото

 1. Чаши с карикатура - Забавен подарък, който винаги ще бъде с тях. Нашият съвет: поръчайте дигитална карикатура по тяхна снимка, която ще може да отпечатвате върху чаши, възглавници, тениски и каквото друго пожелаете. чаши с карикатура на влюбена двойка идея за подарък
 2. Масичка за сервиране на закуска - С нея ще им осигурите многобройни романтични закуски в леглото - мечтата на всяка млада двойка.
 3. Звездна карта - Карта на звездите, наблюдавани от мястото на сватбата, в деня на тържеството и в часа на сключване на брака. Ето това е наистина специален подарък. Научете повече тук
 4. Колекция от книгите на Джейми Оливър - най-известния готвач в света - С книгите на Джейми Оливър готвенето ще се превърне от задължение в приятно развлечение. И дори те да не са любители готвачи, пак ще им бъде интересно и полезно да почерпят от неговите идеи.
 5. Маслена лампа - Игривият огън на лампата придава уют и романтика в дома. Виж тук

Типични подаръци

типични подаръци, подарявани от кумовете на сватбата, букет за бу;ката, шампанско, сервиз за хранене

В категорията типични подаръци подбрахме такива, които обичайно се поднасят от кумове на младоженци. Освен това добавихме няколко идеи за подаръци, които ще бъдат полезни на младата двойка.

 1. Бутилката с шампанско и чаши за първата наздравица - Този подарък по традиция се пада на кумовете, така че не го пропускайте. Изберете украсени чаши с бутилка. В онлайн магазините ще намерите много готови комплекти.
 2. Булчинския букет и було - И те спадат към традиционните подаръци от кумовете. Тук обаче изненадата би била неуместна. Трябва да се съчетаят с тоалета на булката и да се съобразят с нейния вкус.
 3. Свещите за църквата, ако се сключва църковен брак - Поредният подарък, които се счита за "задължение" на кумовете.
 4. Комплект прибори за хранене - За новия семеен дом ще са им необходими всякакви домакински принадлежности, така че не се колебайте да им ги подарите за сватбата.
 5. Картина - Картините вдъхват живот на дома. Изберете стил, който подхожда на интериора на жилището им.
 6. Кафемашина - Всеки любител на кафето ще се зарадва на този подарък. Ако и вашите младоженци не си представят деня без чаша ароматно кафе, ето още една чудесна идея за тях.
 7. Ваучер за подарък от магазин по избор - И все пак по някаква причина се колебаете и не можете да решите какво да им поднесете? Изберете им подаръчен ваучер за магазин за техника, домашни потреби или за мол и ги оставете сами да си харесат подаръка.
 8. Сервиз за хранене - Красив порцеланов сервиз от много части е класически подарък, който ще заеме почетно място на трапезата на младото семейство.

Подарък за годишнина от сватба от кумове


През първите години от брака, а защо не и за всяка годишнина, е прието младоженците да канят кумовете си на гости. На празнуването на годишнина от брака също е прието да се поднася подарък, макар и по-скромен от този на самата сватба.

За първа годишнина от сватба

подарък за първа годишнина от кумове хавлия, покривка за маса пъзел

Първата годишнина е известна още като "Басмена сватба" и на нея по традиция се подаряват платнени неща като кърпи, дрехи, пижами и др.

 1. Семеен портрет - Зарадвайте младото семейство с красив портрет по тяхна снимка. А ако междувременно през тази година са се сдобили с наследник, поръчайте семеен портрет с най-новия член на семейството. С този подарък залагате на сигурно, защото вариант да не го харесат просто няма. семеен портрет подарък за годишнина на младо семейство от кумовете
 2. Тениски с надписи - Измислете забавни текстове и им поръчайте тениски, с които ще бъдат "в комплект".
 3. Покривка за маса - В тон с традицията за подарък за "Басмена сватба", красивата покривка за маса е и практичен подарък за всяко домакинство.
 4. Хавлиени кърпи - Може да ги персонализирате като поръчате да избродират имената им и датата на сватбата.
 5. Сатенено спално бельо - Класически подарък за младоженци, който е подходящ и за първата годишнина от тяхната сватба.
 6. Кошница за пикник - С нея разходките сред природата ще бъдат още по-приятни.
 7. Голям фото пъзел със снимка от сватбата - Освен че ще се забавляват заедно докато го наредят, ще им напомни за сватбата и ще ги върне назад във времето.

За 10 годишнина от сватбата

оригинална идея за подарък за десет годишнина от сватбата от кумове цветя ваза вино

Десетата годишнина от сватбата е известна още като "Розова сватба". На нея обичайно се подаряват рози, други цветя или предмети с цветни орнаменти. Вижте кои са подходящите подаръци според нас за тази годишнина.

 1. Семейна карикатура - Свежо, цветно, носещо настроение предложение, което ще провокира много усмивки. Семейна карикатура, весел подарък за семейство
 2. Подаръчна кошница - Поръчайте я с продукти според вкуса на получателите и добавете букет рози.
 3. 10 годишно вино - В деня на сватбата може да си наречете една бутилка вино, да я надпишете и да я отворите на 10 годишния им юбилей. Същото важи и за бутилка ракия.
 4. Саксия с рози - Класически подарък за "Розова сватба". Ако предпочитате да подарявате живи цветя пред букети, вземете им роза в саксия. Тя ще ги радва дълго с цветовете си.
 5. Свещник - Красив свещник с флорални мотиви, както и ароматизирани свещи е друго подходящо предложение за 10 годишнина от сватба.
 6. Ваза - Изберете стилна ваза и я поднесете с букет рози, който домакинята ще постави в нея.

В статията Подаръци за годишнина от сватба ще намерите още много предложения за подаръци за всяка годишнина.

За още идеи за сватбени подаръци, вижте: 100+ идеи за подаръци за сватба