На какво да обърнем внимание, когато поръчваме забавен портрет? Цена, качество, срок на изработка и други въпроси

Искате да подарите шарж по снимка, но не знаете от къде е най-добре да поръчате?

Цената на творбата определяща ли е и ще получите ли по-високо качество, ако платите малко повече?

На тези и още много други въпроси ще отговорим в следващите редове.

Преди да поръчате


В интернет пространството има много индивидуални художници и фирми, които предлагат услугата изработка на шарж по снимка. Въпреки, че всички те се кълнат в качеството на своите творби винаги трябва да имате едно на ум.

Ето как да отсеете надеждните сайтове, за да не останете разочаровани от крайния продукт, или още по-лошо - да бъдете измамени от злонамерени лица.

Документ за покупка

Документи за покупка какво трябва да знаем преди да поръчаме карикатура

На първо място, уверете се, че ще получите документ за плащане, когато преведете сума за изработката на забавна рисунка. Голям процент от карикатуристите на свободна практика изискват капаро преди да започнат да рисуват шаржа.

Много от тези частни лица обаче не са регистрирани като фирми и не могат да ви издадат документ за преведената сума.

Внимание: В случай, че попаднете на измамник или пък получите портретна творба, която не отговаря на обещаното качество, Вие няма да имате никакъв документ, с който да потърсите правата си пред Комисията за защита на потребителите.

Съвет: Изберете фирма с доказана репутация и дългогодишно присъствие на пазара. Така получавате сигурност при всяка покупка.

Обратна връзка

обратна връзка важни неща преди да купим карикатура

Често изясняването на сюжета, композицията, избора на снимки отнема повече време отколкото самата изработка на шаржа и затова обратната връзка е от изключителна важност.

Съвет: Сайтове, зад които стои фирма, отговарят по-бързо на своите клиенти, понеже разполагат с персонал, който се занимава само с обработка на поръчки.

Обърнете внимание: Как и колко лесно можете да се свържете с компанията или частния художник? Има ли телефон за връзка? А електронна поща? Колко бързо отговарят на съобщения във Facebook? И най-вече отговарят ли на въпросите ви! Независимо дали използват чат-бот или отговарят ръчно - важно е да получите правилната информация в правилния момент.

Отзиви на потребители

отзиви от доволни потребители преди да купите карикатура

Най-лесният начин да разберете дали даден сайт за поръчка на шаржове онлайн е надежден е да разгледате социалните мрежи. Посетете Facebook страницата на компанията или художника и разгледайте отзивите оставени от потребителите.

Колкото повече доволни клиенти толкова по-голям е шансът и вие да останете доволни от изработения весел портрет.

Ако има само 1-2 отзива това може да е знак, че собственикът на страницата е помолил свои приятели да оставят положително ревю.

Обърнете внимание:

  • Колко последователя има страницата?
  • Колко бързо отговарят на съобщения?
  • Разгледайте галерията с мостри.

Комплексно обслужване

комплексно обслужване преди да купите карикатура по снимка

За да бъде шаржът представителен подарък не е достатъчно той да бъде нарисувана професионално. Да поднесете лист без рамка и без красиво подаръчно опаковане е все едно да купите бутилка скъпо вино, което да сервирате в евтини чаши за вода.

Много сайтове, а и карикатуристи на свободна практика, предлагат доплащане за рамка. Разгледайте техните предложения и изберете това, което ви допада най-много.

Съвет: Въпреки, че можете да закупите отделно рамка, комплексното обслужване ще ви спести време и усилия. Съветваме ви да изберете сайт, който предлага рамкиране, подаръчно опаковане, поздравителна картичка и тн.

Обърнете Внимание: Търсете рамка от качествен материал. За предпочитане е стъклото да бъде антирефлексно.

Качество

Не на последно място обърнете внимание на качеството. Забележете, че тук не говорим за цена. Това е така, защото професионално изработеният шарж  по снимка е по-скоро луксозен подарък. Цената често е по-висока тъй като добрата изработка изисква време и умения, които не всеки притежава.

Съвет: Разгледайте мострите на сайта и в социалните мрежи. Вижте дали качеството на творбите е постоянно или се различава драстично. Това може да е знак, че мострите са крадени от конкурентни сайтове.

Обърнете внимание: Съмнително ниски цени, започващи например от 30 лв. често са знак за неопитен карикатурист.

Материали

Много е важно да обърнете специално внимание на използваните материали и да изберете стила на рисуване, който ще подхожда максимално на характера и предпочитанията на получателя.

Най-разпространените видове шаржове по снимка са дигитален, пастелен и акварелен. За приликите и разликите между тях можете да научите повече като щракнете на бутона.акварелна пастелна дигитална карикатура каква е разликата

Внимание: Индивидуалните карикатуристи рядко могат да рисуват във всички стилове. Имайте едно на ум, ако художник на свободна практика твърди, че може да нарисува всеки един вид шарж еднакво добре.

Съвет: Ако търсите разнообразие от стилове, поръчайте от фирма, защото те работят с много карикатуристи, специализиращи в различни направления. Така можете да бъдете сигурни, че получавате най-високо качество за парите си.

Препоръчани сайтове


За ваше удобство, проучихме и събрахме на едно място най-популярните сайтове за шаржове по снимка онлайн. Качеството на изработените забавни портрети при тях е гарантирано.

Тъй като зад конкретните сайтове стоят фирми, те разполагат с капацитет за наемане на консултанти за обработка на поръчки, както и с не един карикатурист.

Така можете да бъдете сигурни в бързината на обратната връзка, професионалното отношение и издаването на документи.

KARIKATURI.BG

Karikaturi.bg е сайт посветен изцяло на изработка на шаржове по снимка. Тук можете да избирате между графика, пастелна, акварелна и дигитална творба.

Зад сайта стои компания, която работи с няколко художника, което Ви гарантира кратки срокове на изработка с възможност за експресно рисуване. Дори и спешно да се нуждаете от оригинален подарък в последния момент, можете да разчитате, че той ще бъде изработен в срок.видове карикатури в карикатури.бг акварелна пастелна дигитална

Karikaturi.bg предлага комплексно обслужване (възможност за добавяне на рамка, увеличаване на размера и подаръчно опаковане) както и много бърза обратна връзка.

В социалните мрежи и сайта можете да разгледате стотици мостри и да се вдъхновите за собствената си поръчка.

BANANA.BG

Banana.bg е всъщност сайт за всякакъв тип подаръци, но разполага с отделна категория "Карикатури и шаржове". Тук можете да избирате между пастелна, дигитална и акварелна забавна рисунка.

Плюс е, че в сайта се предлага изработка и на портрети - стилен подарък за традиционалистите.портрет по снимка от банана.бг

Banana.bg е един от лидерите на пазара с шаржове като определено доминира пред конкурентите. Facebook страницата на сайта към момента е с над 23 000 последователя и лесно можете да намерите отзиви, коментари и ревюта за предлаганите творби.

Обратната връзка е бърза, а подобно на karikaturi.bg, сайтът предлага комплексно обслужване и експресно рисуване.

CARICATURE24.BG

Caricature24.bg е сайт, посветен изцяло на изработката на дигитални шаржове. Това, с което този сайт превъзхожда конкурентите е изключително опростеният процес за поръчка.

Веселите портрети са разпределени в категории по повод и получател, което улеснява значително прегледа на примерни сюжети. семейна карикатура по снимка от caricature24.bg

Компетентни консултанти са винаги на линия, за да ви помогнат допълнително при изясняване на идеята и последващи въпроси.

Подобно на горните сайтове и тук можете да разчитате на високо качество, бърза изработка и 100% ръчно рисуване.

ART-GIFT.BG

Art-Gift.bg предлага няколко вида подаръци, един от които шарж по снимка като стиловете, от които можете да избирате са пастелен и дигитален.

Хубавото тук, е че art-gift.bg залага на персонализацията на подаръците, които предлага.забавни карикатури по снимка от арт гифт сватбена карикатура за двойки

Не до там развитата галерия с мостри и малкото последователи в социалните мрежи, art-gift.bg компенсира с лично отношение към всеки клиент.

Можете да бъдете сигурни, че ще ви бъде обърнато персонално внимание. Ще бъде отговорено на всичките ви въпроси и естествено ще ви бъде издаден документ за покупка.

Комплексното обслужване също е гарантирано.

 

Ако тази статия ви е била полезна, може би ще бъдете заинтересовани и от други наши предложения.