Пенсионирането е важен момент в живота на човек. По повод излизането в пенсия на колега или приятел обикновено се организира празнично изпращане.

Ако ви предстои да присъствате на тържество по случай пенсиониране на мъж, то вижте нашите предложения за подходящи за случая подарък.

Вижте кои са подходящите подаръци за пенсиониране на мъжподарък за пенсиониране на мъж

Идеи за подарък за пенсиониране на мъж


Искате да зарадвате ваш близък, на когото му предстои да се пенсионира, с хубав, оригинален и впечатляващ подарък по повода? За вас сме подбрали няколко наистина интересни и подходящи предложения.

Оригинален подарък при пенсиониране

оригинални подаръци, Книгата 501 места, които трябва да посетите, мех за вино, билет за футболен мач, дръвчеОригиналният подарък разчупва стереотипите. При поднасянето му е сигурно, че ще предизвикате изненада и удоволствие в получателя.

 1. Карикатура по снимка - Започваме с предложение за забавен шарж, защото според нас той оглавява топ класацията на оригиналните подаръци. За да научите повече за различните стилове карикатури и да изберете най-подходящата за вас, вижте тази статия!Карикатура за пенсиониране
 2. Подари дръвче - Оригинален и екологично насочен подарък, който ще се хареса на всеки природолюбител. Може да разберете повече за този подарък и къде да го поръчате тук
 3. Снимка на всички колеги - Направете фото колаж от ваши служебни снимки за спомен. Този подарък ще го просълзи от умиление, гарантираме!
 4. Билет за футболен мач - Бил е твърде зает и сериозен досега и не е имал време да гледа любимия си отбор на стадиона? Какво по-подходящо в такъв случай от билет за мач?
 5. Книгата 501 места, които трябва да посетите - Ако вашият колега обича да пътешества, зарадвайте го с тази книга. С нейна помощ ще може да планира следващите си пътувания. Разгледай тук
 6. Мех за вино - Ретро вещ в народен стил, която ще го впечатли, особено ако той си пада по неща, обвързани с традициите. Разгледай тук

Подарък почивка

подарък почивкаС пенсионирането познатото от години ежедневие рязко се променя. Пенсионерът изведнъж се откъсва от работната среда, колегите, служебните си задължения. Тази раздяла, макар и желана, не винаги е лесна. Може да облекчите носталгията му и да премахнете стреса му с една хубава почивка. Ето нашите идеи за подходящи почивки по повода.

 1. Няколко дни сред природата - Изберете ваучер за селски туризъм или къща за гости високо в планината. След цялото вълнение покрай отпразнуването на пенсионирането и изпращането, мъжът ще има нужда да разпусне сред тишина и чист въздух.
 2. Екскурзия до красив град в чужбина - Ако знаете, че той отдавна планира да посети Париж, Рим, Лондон или Истанбул, то зарадвайте го с няколкодневна екскурзия до мечтана дестинация.
 3. Винен и СПА туризъм в Старосел - Този подарък е специално за любителите на хубавото вино. Ще съчетае активна почивка с дегустация на вино от известната винарна.
 4. Почивка на море - В случай че сезонът е подходящ, а вашият човек обича морето, може да го изненадате с почивка край морския бряг.
 5. Релаксираща СПА процедура - Почивката не е свързана задължително с пътуване. Един ден на релаксиращи процедури в СПА център също е добро решение. Може да изберете и отворен ваучер, при който той сам да реши какви да бъдат процедурите според личните предпочитания и нужди. Ако има някакви болежки, то абонаментът за лечебен масаж е най-подходящата идея.

Персонален подарък

персонален подарък за пенсиониране, кутия за вино, часовник, електронен четецВашето желание е да поднесете персонализиран подарък, с лично послание? Задачата изобщо не е толкова трудна, колкото ви се струва. Вижте няколко добри предложения.

 1. Часовник с гравирани инициали - Часовникът е класически подарък за всякакъв повод. Ако искате да засвидетелствате лично отношение при поднасянето му, поръчайте да гравират инициалите на получателя. Може да добавите и датата на пенсионирането.
 2. Портрет - Това е нашето топ предложение за  впечатляващ подарък, при който няма вариант да сгрешите.портрет по снимка, портрет за пенсиониране
 3. Комплект за вино - Полезна и стилна вещ, която ще намери мястото си във всеки дом. Изберете тук
 4. Дървена дъска за рязане с пожелание - Този подарък може да бъде както практичен, така и забавен. Поръчайте дървена дъска за рязане и гравирайте текст на нея по ваш избор.
 5. Електронен четец - Полезен подарък за човек, който до вчера е работил, а от днес разполага с много свободно време, което не знае как да запълни. Електронният четец ще му даде възможност да се потопи в света на книгите по всяко време и на всяко място.
 6. Картина - Класически подарък, при който е важно да съобразите стила с вкуса на получателя.

Подарък за пенсиониране на колега


Ваш колега излиза в пенсия и вие искате да му подарите нещо, което да му остане за спомен от работата, от вас или от цялата фирма? Ако нямате идея какво да изберете, разгледайте нашите предложения. Подбрахме ги с цел да ви бъдем максимално полезни. Добавихме различни типове подаръци в зависимост от вашия бюджет и предпочитания.

Символичен подарък

символични подаръци, подаръци за пенсиониране, ключодържател, термос, статуетка, албум за снимкиВ случай че не разполагате с голям бюджет, а желанието ви е да подарите нещо символично, с което да засвидетелствате вашето уважение към колегата, който се пенсионира, то вижте предложенията по-долу.

 1. Пожелание в рамка - Може да го купите от сайтове, които изготвят такива пожелания по поръчка на клиентите или да си го напишете сами. Важно е посланието да е искрено и сърдечно.
 2. Албум - Полезен подарък, който винаги ще бъде актуален.
 3. Чаша за кафе или чай - Изберете красива чаша, в която да пие сутрешното си кафе или вечерния чай. При всеки случай винаги, когато я държи в ръка, тя ще му напомня за вас.
 4. Статуетка - Има съвсем достъпни сувенирни статуетки, които са красиви и стилни. Разгледай тук
 5. Термос- Практичен подарък, който ще може да използва по време на предстоящите дълги разходки сред природата.
 6. Ключодържател - Красив ключодържател е подходящо бюджетно предложение за подарък.
 7. Спортна шапка - Дори да е ходел само в костюми до днес, от утре вашият колега може да смени строгия стил със спортен. А със сигурност в гардероба му няма нито една спортна шапка.
 8. Сувенирна запалка - Ако е пушач, може да му подарите красива запалка, Изберете такава, която се презарежда, за да я ползва дълго време.

Закачлив подарък

Забавни подаръци, Масажираща седалка, принадлежности за риболов, кошница за пикникС вашия колега, на който му предстои пенсиониране, си имате закачка и искате да му поднесете нещо, което ще му напомня за вас и фирмата. Подарък с намигване към живота, който му предстои или към времето, прекарано във фирмата.

 1. Чехли - Удобни домашни чехли са подарък-намек, който е същевременно и практичен.
 2. Домашен халат - Още един закачлив подарък за дните, които му предстоят у дома след пенсионирането.
 3. Масажираща седалка -  Забавен, но в същото време много полезен уред, носещ удоволствие. Разгледай тук
 4. Машина за пуканки - Най-вероятно го очакват дълги дни и нощи пред телевизора. Освен него, от този подарък ще останат щастливи и внуците му.
 5. Въдица - Дори риболовът да не е неговото хоби, този подарък е възможно да го накара да помисли над идеята да прекарва известно време на спокойствие край реката.
 6. Кошница за пикник - Както вече споменахме, пенсионерът "новобранец" ще има твърде много време, което няма да знае как да запълни. Една кошница за пикник ще му подскаже идеята за семейни или приятелски разходки сред природата.
 7. Градинарски комплект - Ако вашият колега има дворче, този подарък ще му бъде от полза, за да поддържа с него градинката си.

Забавен подарък

забавни подаръци. торта с карикатура, чорапи, скреч карта на света, чаша с карикатураНе обичате сълзливите раздели и се притеснявате от тържествените сбогувания. Искате да разчупите атмосферата и да развеселите колегата, който си тръгва. Специално за вас подбрахме списък със забавни подаръци, които ще предизвикат радост и усмивки.

 1. Ретро радио - С интересен и красив дизайн, този подарък ще го впечатли със сигурност. Избери тук
 2. Карикатура върху торта - Ако колегата ви обича да си похапва сладко или сте натоварени със задачата да изберете десерта за изпращането, то тази ефектна торта ще направи истински фурор в офиса.
 3. Люлеещ се стол - Дали изобщо има човек на света, който не си е представял поне веднъж в живота как след пенсия седи в удобен люлеещ се стол, с интересна книга в ръка и топъл чай в другата?
 4. Ретро будилник - Още една забавна и същевременно полезна вещ. Макар и да не се налага да става сутрин рано, за да се приготвя за работа, ретро будилникът ще му показва винаги точен час.
 5. Скреч карта - И този вълнуващ подарък е подходящ за пътешествениците или за хората, които обичат да научават интересни факти за различни места.
 6. Карикатура върху чаша - Изберете сюжета на карикатурата от неговото работно ежедневие. Така пиейки кафето си от тази чаша, той всяка сутрин ще си спомня за колегите и офиса. Подарък за пенсиониране на колега; забавен подарък, карикатура върху чаша
 7. Абонамент за чорапи - Шантав подарък, който обаче, не може да отречете, е полезен. Може да изберете абонамент от 1, 3, 6 или 12 месеца, както и по колко чифта чорапи ще му изпращат през този период. А още няколко чифта чорапи никога не са излишни, нали? Разгледай тук

Нетрадиционен подарък

Омръзнало ви е от класически, практични подаръци и мислите да поднесете нещо различно? Вижте нашите предложения за нетрадиционен подарък по повод пенсиониране на колега.

Полезни подаръциполезни подаръци, дом и градина, растения, куфар, кафемашина, барбекю

 1. Куфар - Доста обемен и труден за поднасяне подарък, който обаче ще бъде много полезен за вашия колега по време на предстоящите му почивки и пътешествия.
 2. Барбекю - Любима вещ на всеки мъж. С нея ще може да събира семейството и приятелите на вкусни обяди и вечери.
 3. Кана за пречистване на водата - Досега през по-голямата част от деня е пиел вода в офиса, а за вкъщи е вземал по бутилка минерална вода за вечерите. Сега обаче нещата се променят. За да си спести постоянното носене от магазина, ще му е нужна пречиствателна кана.
 4. Кафемашина - За да не му липсва кафето от офиса.
 5. Домашна пещ за мини пици - Хитър и удобен уред, с помощта на който вашият пенсиониран колега ще си прави бързо вкусни пици.
 6. Кварцова лампа за повече витамин D - Кварцовата лампа има много полезни функции като пречистване на въздуха от вируси и бактерии, дезинфекция и спомага за натрупване на витамин Д в организма. А всички знаем, че проблемите с костите, от които се оплакват хората, преминали средната възраст, се дължат основно на липсата на този витамин. Ето идея за полезен за здравето подарък.
 7. Ваучер за магазин за дома и градината - Тази идея я даваме в случай че не познавате много добре хобитата на вашия колега и как той обича да прекарва свободното си време. Подарете му ваучер и го оставете сам да избере полезна за него вещ.

Подаръци за дома и свободното времеподаръци за дома, подаръци за свободното време, велосипед, домашен любимец, шах, глобус бар

 1. Домашен любимец - Изберете да подарите домашен любимец единствено, ако сте наясно с желанието на колегата ви да си вземе такъв. Ако ви е споделял, че иска кученце, котка или папагал, действайте. В противен случай по-скоро подминете това предложение.
 2. Шах - Шах, табла, луксозно тесте карти - изберете според неговите интереси.
 3. Велосипед - За един по-здравословен живот, а също и добра идея за поддържане на фигурата.
 4. Сет за сирена - Стилен подарък, който ще се хареса на всеки любител на хубавите сирена.
 5. Декантер за вино - Полезна и изискана вещ, намираща място на всяка трапеза, на която се пие вино. Избери декантер
 6. Глобус бар - Луксозен аксесоар за дома на мъжете с класа.

Какъвто и подарък да изберете, помнете, че най-важното е да засвидетелствате внимание. Да изпратите послание, че с пенсионирането нищо не свършва. Напротив! Животът му може да бъде още по-вълнуващ, а приятелите остават до него, както винаги досега. А ако все още имате колебания в избора си, предлагаме ви да видите и нашата статия Подарък за мъж на 60 години.