Ваш близък скоро навършва 40 години и вие искате да го изненадате, поднасяйки му оригинален подарък. Какво се подарява за 40-ти рожден ден?

А може би се чудите дали ще отпразнува рождения си ден или ще спази поверието, че 40-тият юбилей не се отбелязва. Дори и да реши да не го чества, един неочакван подарък ще го развълнува и зарадва, така че вие не се колебайте да му го поднесете.

Свежи идеи за подаръци за 40 годишнина

Свежи идеи за подаръци за 40 годишнина

40-тият рожден ден е важен момент в живота на човека. На тази възраст хората вече са се доказали професионално, знаят точно какво искат и как да го постигнат.

Ето защо 40-тият рожден ден е празник, който трябва да се отбележи смело и подобаващо, без страхове от безпочвени суеверия.

Подаръци за 40 рожден ден


Суеверията около числото 40 са много, но няма нито едно логично доказателство за неговата фаталност. В подкрепа на твърдението ни е и фактът, че навсякъде в Европа хората правят грандиозни партита по случай 40 годишния си юбилей.

Ако и вие не се поддавате на безпочвените поверия, вижте кои са най-оригиналните и интересни подаръци за 40-ти рожден ден на мъж и жена.

Луксозни подаръци

Подаръците, изброени по-долу, са подходящи да бъдат поднесени в случай че рожденият ден се празнува тържествено.

Ако рожденикът или рожденичката са решили да отбележат празника по-скромно, може да се почувстват леко неловко при получаването на такъв луксозен подарък.

Подаръци за 40 рожден ден, луксозни подаръци; златна монета, дърво на живота от скъпоценни камъни

 • Семеен портретЗарадвайте рожденика като му поднесете ръчно нарисуван портрет по снимка на неговото семейство.

Подаръци за 40 рожден ден, луксозни подаръци; семеен портрет

 • Сребърен или златен медал за годишнина - Това е ценен подарък, който никога няма да изгуби стойността си. Избери тук
 • Декантер с чаши за вино - Специален подарък за любителите на изящните предмети. Изберете кристален декантер за вино в комплект с две чаши.
 • Дървото на живота от полускъпоценни камъни - Подарява се като символ на дълголетие, семейно щастие и благополучие. Разгледай тук
 • Ръчен часовник с гравиране - Още едно предложение за класически и стойностен подарък. Поръчайте да гравират инициалите на рожденика или рожденичката.
 • Комплект за вино - Поднесете стилен комплект за вино в кожена кутия, съдържащ всички аксесоари, необходими на един любител на виното. Комбинирайте с бутилка отлежало хубаво вино.
 • Луксозен албум за снимки - Подарете голям и стилен албум за снимки, в който да събира всички бъдещи спомени.
 • Скъп парфюм - Луксозен и скъп аромат е подарък, носещ настроение.

Практични и забавни подаръци

Следващият списък е с готини и практични подаръци по случай 40-ти рожден ден. Вярваме, че предложенията ни биха се харесали на всеки мъж или жена на тази възраст.

Подаръци за 40 рожден ден; практични и забавни подаръци; антистрес аксесоар, букет от бонбони

 • Сертификат за курс по интереси - Никога не е късно човек да се усъвършенства в сфера, която го вълнува. А 40 години е подходящата възраст да се впуснете в ново и любимо начинание.
 • Свежа карикатура по забавен сюжетРазпръснете всички страхове около 40 годишнината като подарите закачлива, цветна и носеща усмивки карикатура на рожденика или рожденичката.

Подаръци за 40 рожден ден, практични и забавни; карикатура по забавен сюжет

 • Антистрес аксесоар - На пазара има голямо разнообразие от антистрес аксесоари - магнитни топки, магнитни пъзели и др. Разгледай тук
 • Дифузер за ароматерапия - Подарете го в комплект с книжка за етеричните масла. С нейна помощ рожденикът или рожденичката ще може да подобрява тонуса си, използвайки тайнствената сила на етеричните масла.
 • Спално бельо - Комплект качествено и стилно спално бельо е практичен подарък за всеки мъж или жена.
 • Букет от бонбони - Специално за дамите - изберете оригинален букет от ръчно изработени цветя и бонбони. Виж тук
 • Кожен порфейл - Коженият портфейл е класически подарък за мъже и жени, който носи пожелание за финансов просперитет. Добавете банкнота за късмет.

Още много предложения за подаръци за 40 рожден ден на жена ще откриете в статията ни 40+ подаръци за жена на 40 години

Подарък за рожден ден 40 годишнина


Ако сте поканени на парти по случай 40 годишнина, трябва да се подготвите с подобаващ за тържествения повод подарък. В списъка по-долу ще намерите предложения за ценни, емоционални и сантиментални подаръци, подходящи за мъже и жени на 40 години.

Ръчно изработени подаръци

Ръчната изработка придава допълнителна стойност на поднесения подарък и показва лично отношение и внимание към детайла. Вижте кои са нашите предложения за ръчно изработени подаръци за рожден ден за 40 годишнина.

 • Портрет за годишнина по снимкаПоднесете ръчно изработен портрет по снимка на рожденика. С този ценен и емоционален подарък засвидетелствате уважение, обич и внимание.

Подарък за рожден ден 40 годишнина; ръчно изработени, портрет за годишнина

 • Ръчно изрисуван комплект от бутилка и чаши за вино - Този изящен подарък ще бъде високо оценен от всеки любител на изкуството.
 • Ръчно рисувана икона - Иконата е класически подарък за юбилей. Изберете икона на светеца, чието име носи рожденикът или рожденичката или заложете на традиционното - икона на Света Богородица или Свети Мина - закрилникът на семейството.
 • Забавен шаржУсмихнете рожденика с весела и цветна карикатура по негова снимка.

Подарък за рожден ден 40 годишнина; забавен шарж

Подарък-преживяване

Поднесете спомен на рожденика или рожденичката с вълнуващ подарък-преживяване.

Подарък за рожден ден 40 годишнина; подарък преживяване; екскурзия

 • Ваучер за екскурзия - 40-тият юбилей е чудесен повод за екскурзия до екзотична дестинация или мечтано място, което до момента рожденикът не е имал възможност да посети. Изненадайте го като организирате пътуването и му поднесете самолетните билети и хотелската резервация.
 • Скок с парашут или друго екстремно преживяване - Внесете тръпка и адреналин в подредения живот на 40-годишния. Изненадайте го с ваучер за екстремно преживяване, за да се зареди положително и да укрепи самоувереността си.
 • Билети за събитие - За театър, концерт, предпремиера на филм - изберете според интересите на вашия рожденик или рожденичка.

Оригинални подаръци за 40 годишнина

В списъка по-долу подбрахме с предложения за оригинален подарък, който ще остане скъп спомен на рожденика.

Подарък за рожден ден 40 годишнина; оригинални подаръци; подаръчна кошница, златна картина

 • Комплект бижута - За дамите подходящ подарък за 40 годишнината е стилен и луксозен комплект бижута. Дали ще изберете злато, сребро или полускъпоценни камъни - решавате вие.
 • Картина - Съобразете избора на картина с вкуса на нейния получател. Вижте златни репродукции, подходящи за подарък за юбилей тук.
 • Сет за сирена - Дървена дъска с комплект от ножове за сирена - оригинален аксесоар за любителите на сирене и вино.
 • Истинско дръвче Бонсай - Дръвчетата Бонсай символизират дълголетието. Те са красиви, екзотични и при правилни грижи живеят много дълго.
 • Куфар - Удобен и практичен куфар за всички бъдещи пътешествия. Може да го комбинирате с оригинална скреч карта на България, Европа или света, която ще му даде идеи за следващите дестинации.
 • Книга луксозно издание - Ако знаете кой е любимият автор на рожденика, подарете му луксозно издание на последния му роман или колекция от негови книги. В случай че се притеснявате, че има всичките му книги, изберете друга книга в същия стил.
 • Комплект качествено кафе и уред за приготвянето му - Подарък за истинските кафе ценители. Съветваме ви да изберете някое от селектираните кафета на пекарни Дъбов, за да сте сигурни в качеството му.
 • Подаръчна кошница - Този стилен подарък е подходящ дори за хора, които не познавате много добре. Бутилка хубаво вино, качествени бонбони, плодове или мезета - вероятност да не се приеме добре просто не съществува. Разгледай тук
 • Лампа от хималайска сол - Освен че е красива, стилна и свети с мека светлина, лампата от хималайска сол има свойството да пречиства и йонизира въздуха.
 • Глобус бар - Специално предложение за подарък за мъжете. Стилен аксесоар за всеки дом, представляващ бар за бутилки алкохол във формата на земен глобус.

В статията Подарък за мъж на 40 може да намерите още много оригинални идеи за подарък.

Съветваме ви да погледнете също и страницата ни Подаръци за юбилей, на която са публикувани безброй много предложения за подаръци за мъже и жени.

Списък с онлайн магазини за подаръци за 40 рожден ден


За да ви улесним максимално, публикуваме списък с онлайн магазини, от които може да поръчате вашия подарък.

 1. Поръчка на портрет - https://banana.bg/1189-portreti-po-snimka
 2. Поръчка на карикатура - https://karikaturi.bg/
 3. Поръчка на подаръчни кошници и букети от бонбони - https://art-gift.bg/podaraci/koshnici/
 4. Сайт за сувенири и подаръци по всякакъв повод - https://banana.bg/